Apple radi na "samostalnom" pametnom satu

Apple radi na pametnom satu koji ne mora biti sinhroniziran s iPhone-om, prenosi u subotu Bi-Bi-Si.

Izvor: hina
Podeli
Foto: Youtube Screenshot/9to5Mac
Foto: Youtube Screenshot/9to5Mac

Pozivajući se na Blumberg, Bi-Bi-Si piše da će se novi sat direktno spajati na LTE mobilne mreže.

Kompanija je otvorila pregovore s telekomunikacijskim kompanijama u SAD-u i Europi kako bi uređaj na tržište izašao već krajem ove godine.

Apple je pametni sat lansirao 2015., ali još nije objavio podatke o prodaji.

U nedavnom pozivu investitorima, šef kompanije Tim Kuk rekao je da je njihov sat najprodavaniji na svetu. Iako je početno zamišljen kao luksuzni uređaj, Apple se nedavno fokusirao na upotrebu pametnog sata kod fitnesa.

"Razdvajanje" od iPhone-a otvoriće čitav niz novih mogućnosti, kao što je "skidanje" pesama u pokretu, čak i kada korisnici uz sebe nemaju pametni telefon.

Prema Blumbergu, novi sat će proizvoditi kompanija Intel. Uređaj bi se mogao pojaviti na tržištu nekoliko godina nakon što su Apple-ovi suparnici Samsung i LG lansirali svoje "samostalne" pametne satove. Ipak, bili su preveliki da bi ušli u masovnu upotrebu, piše Bi-Bi-Si.

Vesti

Crytek tužio developere igre Star Citizen

Izgleda da razvojni studio igre Star Citizen, Cloud Imperium Games, još uvek nije skroz raskrstio sa Crytekom, pošto je sada pokrenuta tužba zbog kršenja ugovora i autorskih prava, iako su pre godinu dana objavili prestanak korišćenja njihovog endžina i prešli na Amazonov Lumberyard enžin.

Vesti petak 15.12. 11:10 Komentara: 2
strana 1 od 1697 idi na stranu