Apple slučajno otkrio revolucionarnu promenu na iPhone 8?

Kako se šuška, novi iPhone 8 prepoznavaće lica, a upravo će to biti sistem pomoću kojeg će se otključavati. Apple time planira da zameni Touch ID.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2017.

15:45

Apple slučajno otkrio revolucionarnu promenu na iPhone 8?
foto: getty

Prema navodima bliskih izvora, softver za prepoznavanje lica zameniće sadašnji Touch ID, ali postavlja se pitanje – da li će biti savršeno brz kao što je Touch ID trenutno?

Navodno će se zvati Pearl ID i dozvoljavaće vam da otključate telefon i u mraku, čak i kada ga gledate iz drugog ugla i poputno drugačijeg izgleda lica. Takođe, softver će biti jako brz, a da nije tako sumnjamo da bi se Apple usudio na takvu promenu.

Developer Stiv Turgton-Smit pronašao je u firmware-u HomePoda delić informacije koji ovo otkriva, što je potvrdio i na Tviteru.

S druge strane, šuška se i da će Apple ostaviti Touch ID, ali s namerom da ga ugradi u ekran, a ne da bude home button. Ipak, takva vrsta tehnologije još uvek nije spremna za predstavljanje.

Ostaje da sačekamo septembar...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: