Apple gasi iPod Nano i Shuffle

Apple je najavio da će prestati da proizvodi, a onda i prodaje dva proizvoda iz svoje iPod linije - Nano i Shuffle.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 29.07.2017.

10:35

Apple gasi iPod Nano i Shuffle
Foto: Gettyimages

Ova dva uređaja već godinama gube svoju poziciju među Appleovim adutima, a zamenio ih je mnogo popularniji iPhone.

I Nano i Shuffle su poslednji put osveženi još 2015. Godine, i to novim bojama, a redizajnirani 2012. odnosno 2010. godine.

"Danas smanjujemo svoju iPod ponudu na dva modela iPod toucha koji imaju dvostruko veći kapacitet, a obustavljamo proizvodnju iPod shufflea i iPod nanoa", piše u zvaničnom saopštenju Applea.

Originalni iPod pojavio se na tržištu 2001. godine i, iako nije bio prvi uređaj za slušanje digitalne muzike, svojim kapacitetom je napravio revoluciju.

Prvi Shuffle predstavljen je 2005. godine kao iPod bez ekrana, dok je Nano ugledao svetlost dana godinu kasnije, kao zamena za iPod mini.

Klasični iPod, koji je bio prepoznatljiv zbog svog dizajna, prestao je da se prodaje 2014. godine jer Apple više nije mogao da nabavi rezervne delove za njega.

Inače, od njihove premijere 2001. do danas, Apple je prodao više od 400 miliona iPoda i odigrao važnu ulogu u promociji i prodaji digitalne muzike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: