Pažnja: Novo ažuriranje WhatsApp-a nosi skrivenu opasnost

WhatsApp je predstavio novo ažuriranje koje je istovremeno i korisno i potencijalno opasno.

Independent
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Ako ste korisnik iPhone uređaja, sada možete koristiti ovu aplikaciju da razmenite sa kontaktima bilo koji tip dokumenta, sve dok ne zauzima više od 100MB. Ranije je ta opcija postojala samo za PDF dokumente.

Iako je to očigledno koristan dodatak, stručnjaci upozoravaju da bi sajber kriminalci mogli da iskoriste ovo unapređenje, kako bi širili maliciozne fajlove putem ove aplikacije.

Dovoljan je trenutak nepažnje, pa da se neželjeni malver instalira i zarazi vam telefon, što može da dovede do ozbiljnih problema poput gubljenja privatnih podataka.

Pošto WhatsApp dozvoljava svima, a ne samo osobama koje su vam među kontaktima, da vam pošalju poruku, oprez nikad nije na odmet.

Dakle, čim primite sumnjivu poruku od osobe koju ne prepoznajete, blokirajte je, kako vam više ne bi mogla slati poruke preko WhatsApp-a.

Ako, pak, preuzmete zaražen link ili sumnjiv dokument na vaš Android telefon, pokrenite anivirus softver što pre.

Vesti

Nedelja u IT-ju: Pokažimo koliko je Srbija moćna IT zemlja

Da li ste znali da je jedna IT kompanija u Beogradu zaposlila više od 100 programera za samo godinu dana? Da je srpska IT kompanija u Novom Sadu nastala sa kapitalom od samo 100 dinara, a sada ima 50 zaposlenih? Da su srpski programeri napravili platformu za osiguranje koje danas koriste hiljade Švajcaraca? Da rade na softveru za pametne naočare koje koriste NASA astronauti i svakodnevno učestvuju na projektima koji pomeraju granice u celom svetu?

Vesti četvrtak 22.02. 13:50 Komentara: 1
strana 1 od 1727 idi na stranu