Šta sve znamo o naslednicima telefona Google Pixel?

Možda se o njima manje govori nego o Galaxy ili iPhone uređajima, ali Google-ova serija pametnih telefona Pixel uživa solidnu popularnost. Šta donosi naslednik (il' dva)?

Tehnopolis

Izvor: Dnevnik.hr

Ponedeljak, 10.07.2017.

15:27

Šta sve znamo o naslednicima telefona Google Pixel?
Foto: Gettyimages

Pre svega, poznato je da će i naslednici biti podjednako skupi - ako ne i skuplji od aktuelnog modela.

Šuška se da će noviteti (očekivano) biti brži i bolji, a možda će biti i vodootporni, kako bi išli u korak s konkurentskim uređajima.

Jedan ili dva modela?

S obzirom na to da izvornu liniju Google pametnih telefona serije Pixel čine dva modela, verovatno će oba dobiti naslednike.

Muskie i Walleye su kodna imena dva uređaja na kojima je Google radio s partnerima, ali sveže informacije glase da je Google odustao od modela veće dijagonale (Muskie) i da je u pripremi još veći uređaj (kodnog imena Taimen).

Veliki Pixel fablet

Prema informacijama sa stranice XDA Developers, Googleov fablet Taimen trebalo bi da ima dijagonalu od 5,99 inča, uz rezoluciju od 1440p (2K).

Pored toga, deluje da će na tom većem uređaju raditi Google-ov partner LG. Što se opcija tiče, postoji mogućnost da će fablet iz serije Pixel 2 stići sa stereo zvučnicima, međutim to će značiti i moguće uklanjanje 3,5-milimetarskog audio priključka.

Standardna dijagonala

Što se tiče manjeg Pixel 2 modela, on bi trebalo da nosi uobičajenu dijagonalu ekrana od 4,97 inča i rezoluciju 1080p. Na ovom uređaju navodno radi HTC, a po pitanju mogućnosti trebalo bi da bude sličan. Jasno, zvanično se o tom ne zna još ništa pa postoji i mogućnost da će Google igrati na lošu kartu smeštanja lošijih komponenti u uređaj manje dijagonale.

Upravo to sugerišu i glasine da će veći model biti zaista premium mobilni telefon, s kvalitetnijim kućištem, modernijim dizajnom i tanjim okvirom oko ekrana.

Hardver u skladu s godinom

Oba nova Pixel 2 modela imaće Qualcommov Snapdragon 835 - isti čip koji pogoni OnePlus 5 i Galaxy S8. Prema informacijama s XDA Developers-a, čini se da će imati i po 4GB radne memorije, što je danas više-manje uobičajeno.

Kako prenosi 9to5Google, suština priče kod oba nova Pixel 2 modela biće još bolja kamera. Google već neko vreme pokušava da kombinacijom hardvera i softvera proizvede što bolje fotografije u uslovima lošeg osvetljenja pa možemo očekivati značajan napredak u tom smislu.

Kada stižu naslednici?

Prvi Google Pixel predstavljen je u oktobru prošle godine pa možemo očekivati isti tempo i za ovu godinu. Što se cene i dostupnosti širom sveta tiče, podaci variraju dovoljno da ih ne možemo uzeti za ozbiljno i treba da se strpimo još neko vreme do pouzdanih informacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: