Spotify ima 140 miliona aktivnih korisnika

Spotify je premašio broj od 140 miliona aktivnih mesečnih korisnika, prenosi The Verge.

Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

U martu ove godine, Spotify je saopštio da ima 50 miliona pretplatnika, što znači da je taj broj za samo tri meseca porastao za 90 miliona.

Ovaj podatak je naročito impresivan ako se ima u vidu da je Apple Music nedavno saopštio da ima 27 miliona korisnika. Stručnjaci zato procenjuju da će Spotify bar neko vreme biti najplaćeniji servis za striming muzike u svetu.

Kada je reč o finansijama, međutim, situacija je potpuno suprotna. Ranije ove godine saopšteno je da još nisu isplaćeni kazneni poeni u vezi sa dugom od milijardu dolara iz 2016. godine.

Spotify takođe nije obnovio dogovore o licencama sa kompanijama Sony Music i Warner Music, i neće moći da nastavi dalje sa poslovnim planovima dok se to pitanje ne reši.

Prema zvaničnim izveštajima, kompanija je samo u 2016. godini imala finansijski gubitak od 389 miliona dolara.

Vesti

Cena kamere sa 400 megapiksela je neverovatna

Švedska kompanija Hasselblad, koja proizvodi digitalne kamere srednjeg formata, lansira svoj potpuno novi hit koji može snimiti fotografije do 400 megapiksela. Kao i tehnologija koja se nalazi unutra, i cena je prilično izvanredna.

Vesti petak 19.01. 14:13 Komentara: 8

Nintendo predstavio novi… karton?

Japanska kompanija Nintendo je uvek bila poznata po donošenju veoma zanimljivih (da ne kažemo uvrnutih) načina za zabavu, i u tom maniru je sada predstavila sasvim novo interaktivno iskustvo, u vidu Nintendo Labo, igrački koje korisnicima dozvoljavaju da otkriju potpuno nove načine za igranje se prenosivom Switch konzolom.

Vesti četvrtak 18.01. 20:35 Komentara: 13
strana 1 od 1712 idi na stranu