Podcast: Facebookova naučna fantastika

U trinaestoj epizodi bavimo se Facebookovom vizijom izmenjene realnosti (AR), tehnologijom koju smo videli na ovogodišnjoj F8 konferenciji i Facebookom kao novom platformom u pokušaju.

Izvor: B92
Podeli
B92
B92

Kako i kada će nam Facebook čitati misli i menjati stvarnost, šta je potrebno da se to zaista desi i kako ćemo se kao društvo nositi sa novim izazovima.

Šta ima novo sa Messengerom koji polako postaje novi Facebook, dok WhatsApp postaje novi Messenger. Poruke i statuse možda ćemo razmenjivati i na Mastodonu, novoj decentralizovanoj i otvorenoj društvenoj mreži sličnoj Twitteru.

Stigao je i novi Google Earth, ali samo za Chrome i Android, zašto je tako i na koje vreme nas to podseća glavne su teme tog dela ove epizode.

Za kraj bavimo se vešću koja je uzdrmala Linux svet, Ubuntu odustaje od Unityja i konvergencije, vraća se na računare i radne stanice, a budućnost gleda kroz cloud i IoT.

Hvala na slušanju i podršci, pratite nas na Twitteru, YouTubeu, Mixcloudu, B92.net, a od sada i na Mastodonu. Sve najbolje!

PS - Probamo Viber, pridružite nam se: http://chats.viber.com/tehnopolis

Mastodon:
Ivan Jelić https://mstdn.io/@escapetofreedom
Aleksandar Miladinović https://mastodon.social/@alexmiladinovic

Mixcloud: mixcloud.com/b92net/playlists/tehnopolis/
YouTube: youtube.com/watch?v=WL43alaVFdc&list=PLTpehfdue-2kkWw5JxsOIuJeNBiYrrSn3
RSS feed: b92.net/podcast/tehnopolis/feed/

@alexmiladinovic
@escapetofreedom

Vesti

Crytek tužio developere igre Star Citizen

Izgleda da razvojni studio igre Star Citizen, Cloud Imperium Games, još uvek nije skroz raskrstio sa Crytekom, pošto je sada pokrenuta tužba zbog kršenja ugovora i autorskih prava, iako su pre godinu dana objavili prestanak korišćenja njihovog endžina i prešli na Amazonov Lumberyard enžin.

Vesti petak 15.12. 11:10 Komentara: 4
strana 1 od 1697 idi na stranu