Misteriozni telefon: Ovo je novi projekat osnivača Androida

Krajem 2003. godine, Endi Rubin bio je deo tima koji je prepoznao veliki potencijal 'pametnih mobilnih uređaja' . Iako je ova ekipa prvobitno nameravala da razvije OS za digitalne fotoaparate, brzo se 'prebacila' na mobilne uređaje i počela da razvija mobilne operativne sisteme.

Tehnopolis

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Četvrtak, 30.03.2017.

08:25

Misteriozni telefon: Ovo je novi projekat osnivača Androida
Foto: Thinkstock / ilustracija

Ovu kompaniju kupio je Google 2005. godine za najmanje 50 miliona dolara, a Rubin i njegov tim nastavili su s razvojem mobilnog OS-a koji je danas instaliran na stotine miliona mobilnih uređaja.

Reč je naravno, o Androidu, a Rubin je 2013. napustio Google i okrenuo se sopstvenim projektima.

Još krajem 2015. internetom su kružile glasine o Rubinovim planovima na mobilnom tržištu, a za nekoliko meseci ljubitelji tehnologije trebalo bi da saznaju na čemu je do sada radio jedan od tvoraca Androida.

Rubin je juče na Twitteru objavio fotografiju na kojoj je vidljiv gornji deo 'misterioznog telefona' koji razvija njegova kompanija Essential.

Dok o novim modelima pametnih telefona velikih mobilnih kompanija mesecima unapred znamo gotovo sve, o ovom uređaju trenutno nema mnogo informacija.

Jedino što se može zaključiti na osnovu objavljene fotografije jeste da će ekran zauzimati skoro ceo prednji deo telefona.

Retke do sada objavljene glasine kažu da će dijagonala ekrana biti veća u odnosu na iPhone 7 Plus (znači, veća od 5.5 inča), ali bi sam telefon trebalo da bude manji i da Rubin planira cenu od 649 dolara kada se njegov uređaj pojavi na tržištu – što bi najranije moglo da bude sredinom ove godine.

Izgleda da Rubin i njegov tim (u Essentialu rade i bivši direktori iz Applea, Googlea i HTC-a) planiraju velike stvari i da već s prvim telefonom nameravaju da 'napadnu' konkurentske uređaje poput iPhonea, Samsungovih Galaxy S telefona, Googleovih Pixela i sličnih top modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: