Samsung će reparirati Note 7 i prodavati ga kao drugačiji model

U jeku euforije pre zvaničnog predstavljanja Galaxyja S8, Samsung je iznenada objavio saopštenje u kojem obaveštava javnost da će Note 7, “samozapaljivi telefoni”, biti "reciklirani" i kao reparirani uređaji ponovno pušteni u prodaju.

Klix.ba
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Južnokorejski gigant planira da spase korisne delove vraćenih Note 7 telefona kao što su moduli kamere, poluprovodnici i metalni delovi, od kojih će biti kreirani novi uređaji.

Nepotvrđene glasine kažu da će Samung u reparirane jedinice ugraditi manje baterije koje će biti sigurnije od prethodnih.

"Cilj prodaje recikliranih uređaja je da smanjimo uticaj ostataka Notea 7 na životnu okolinu. Ime, specifikacije i cena novog uređaja biće naknadno saopšteni“, rečeno je iz Samsunga za The Verge, a zna se samo da se neće prodavati u SAD.

Podsećamo, na ovogodišnjem Mobile World Congress-u predstavnici organizacije Greenpeace prekinuli su prezentaciju kompanije Samsung pitanjem šta planiraju da urade sa 4,3 miliona opozvanih uređaja.

Note 7 je povučen iz upotrebe i prodaje, nakon što je manji procent telefona uništen zbog samozapaljenja usled loše dizajnirane baterije. Većina Notea 7 uređaja nije imala probleme sa baterijom, ali je zbog predostrožnosti Samsung opozvao sve Note 7 na svetu.

strana 1 od 40 idi na stranu