Samsung će reparirati Note 7 i prodavati ga kao drugačiji model

U jeku euforije pre zvaničnog predstavljanja Galaxyja S8, Samsung je iznenada objavio saopštenje u kojem obaveštava javnost da će Note 7, “samozapaljivi telefoni”, biti "reciklirani" i kao reparirani uređaji ponovno pušteni u prodaju.

Klix.ba
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Južnokorejski gigant planira da spase korisne delove vraćenih Note 7 telefona kao što su moduli kamere, poluprovodnici i metalni delovi, od kojih će biti kreirani novi uređaji.

Nepotvrđene glasine kažu da će Samung u reparirane jedinice ugraditi manje baterije koje će biti sigurnije od prethodnih.

"Cilj prodaje recikliranih uređaja je da smanjimo uticaj ostataka Notea 7 na životnu okolinu. Ime, specifikacije i cena novog uređaja biće naknadno saopšteni“, rečeno je iz Samsunga za The Verge, a zna se samo da se neće prodavati u SAD.

Podsećamo, na ovogodišnjem Mobile World Congress-u predstavnici organizacije Greenpeace prekinuli su prezentaciju kompanije Samsung pitanjem šta planiraju da urade sa 4,3 miliona opozvanih uređaja.

Note 7 je povučen iz upotrebe i prodaje, nakon što je manji procent telefona uništen zbog samozapaljenja usled loše dizajnirane baterije. Većina Notea 7 uređaja nije imala probleme sa baterijom, ali je zbog predostrožnosti Samsung opozvao sve Note 7 na svetu.

Vesti

Ispovest hakera: Lakše je hakovati izbore nego eBay

"Lakše je hakovati izborni sistem nego eBay ili Citi banku", tvrdi Sergej Pavlovič, jedan od najozloglašenijih beloruskih hakera. Ovaj sajberkriminalac, hakerskoj onlajn zajednici poznat pod pseudonimom "Policedog", veoma rano je posatao haker i do svoje 20. godine već je zarađivao 100.000 dolara mesečno na prevarama sa kreditnim karticama.

Vesti sreda 29.03. 10:33 Komentara: 7

Sve o novom Samsungu Galaxy S8

Kompanija Samsung najavila je za ovu nedelju jedan od najvećih hi-tech događaja u svom kalendaru - predstavljanje novog modela Galaxy S8. Uporedo sa njim, biće predstavljen i Galaxy S8+, veći model za koji se prepostavlja da će deliti većinu karakteristika i specifikacija sa osnovnim modelom.

Vesti ponedeljak 27.03. 16:40 Komentara: 45
strana 1 od 40 idi na stranu