GIF kao smrtonosno oružje: Na sud zbog tvita koji izaziva napad

Podeli

FBI je uhapsio Džona Rejna Rivela (29) pre nekoliko dana nakon tromesečne istrage, a u optužnici se navodi da je osumnjičeni "bio potpuno svestan da šalje animiranu sliku sa stroboskopskim svetlom osobi koja je podložna napadima, kao i da je bio svestan da takve slike mogu da izazovu napade".

Tvit je sadržao i teksutalni deo "zaslužuješ napad zbog onoga što pišeš".

Advokati optuženog su naveli da se njihov klijent, inače marinac veteran koji je služio u Iraku i Avganistanu, kaje zbog svog postupka, kao i da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja, koji utiče na njegovo ponašanje.

Rivel je sa sada suspendovanog naloga @jew-goldstein poslao nekoliko poruka posle "napada" u kojima navodi da se "nada da će izazvati napad", da zna da Ajkenvald boluje od epilepsije kao i da će "videti da li će umreti".

Nakon poruke, Ajkenvaldova supruga je sa njegovog naloga poslala poruku Rivelu da je "izazvao napad i da će prijaviti napad policiji".

Ajkenvald je posle ovog incidenta trpeo posledice više dana, izgubio je osećaj u levoj ruci i teško je govorio nekoliko nedelja, naveli su njegovi advokati.

Kako je nedavno rekao, posle ovog incidenta dobio je slične animacije sa više od 40 naloga i sve podatke je prosledio policiji i agentima FBI-ja.

Vesti

Ispovest hakera: Lakše je hakovati izbore nego eBay

"Lakše je hakovati izborni sistem nego eBay ili Citi banku", tvrdi Sergej Pavlovič, jedan od najozloglašenijih beloruskih hakera. Ovaj sajberkriminalac, hakerskoj onlajn zajednici poznat pod pseudonimom "Policedog", veoma rano je posatao haker i do svoje 20. godine već je zarađivao 100.000 dolara mesečno na prevarama sa kreditnim karticama.

Vesti sreda 29.03. 10:33 Komentara: 7
strana 1 od 40 idi na stranu