Ovaj pametan telefon ne želi niko da kupi

Sredinom prošle godine na tržištu se pojavio Solarin, super-bezbedan pametni telefon Izraelske kompanije Sirin Labs.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Ona je putem crowdfunding kampanje sakupila 72 miliona dolara za navedeni projekat, koji je sad zapao u velike probleme.

Solarin košta 14.000 dolara, na šta treba dodati još PDV.

Mobilni telefoni tako visoke cene nisu retka pojava, ali zauzvrat obično donose kućište okićeno zlatom, srebrom ili dijamantima.

Solarin, s druge strane, nudi bezbednost bez presedana, jer po želji možete da ga prebacite u bezbedan način rada i tako omogućite samo odlazne pozive i šifrirane tekstualne poruke.

Već po premeri dočekale su ga kritike: operativni sistem mu je bio Android 5.1 Lollipop i to u vreme kada je sledeća generacija Googleovog operativnog sistema već dobro zagazila na tržište. Ni čipset nije bio pojam svežine jer se radilo o godinu dana starom Qualcommovom Snapdragonu 810. Kamera od 23 megapiksela pokazala se takođe sporom i rezultovala je mutnim fotografijama.

Kako javlja Android Authority, Sirin Labs se trenutno nalazi u velikim problemima. Zbog restrukturiranja kompanije, broj zaposlenih smanjen je za trećinu, a trenutno se radi na osmišljavanju nove proizvodne linije.

Prema rečima Mošea Hogega, osnivača i vlasnika Sirin Labsa, njihov pametni telefon do sada je zaradio oko 10 miliona dolara.

To znači da se od pojave na tržištu do danas prodalo samo 750 komada, što je malo čak i za mobilni telefon sa tako basnoslovnom cenom.

Svaki proizvod stvara sopstvenu potražnju, pa čak i ako ima hardverske mane poput ovog, ali u bezbednosnom smislu, reč je o izuzetno atraktivnom uređaju.

Vesti

Cena kamere sa 400 megapiksela je neverovatna

Švedska kompanija Hasselblad, koja proizvodi digitalne kamere srednjeg formata, lansira svoj potpuno novi hit koji može snimiti fotografije do 400 megapiksela. Kao i tehnologija koja se nalazi unutra, i cena je prilično izvanredna.

Vesti petak 19.01. 14:13 Komentara: 8

Nintendo predstavio novi… karton?

Japanska kompanija Nintendo je uvek bila poznata po donošenju veoma zanimljivih (da ne kažemo uvrnutih) načina za zabavu, i u tom maniru je sada predstavila sasvim novo interaktivno iskustvo, u vidu Nintendo Labo, igrački koje korisnicima dozvoljavaju da otkriju potpuno nove načine za igranje se prenosivom Switch konzolom.

Vesti četvrtak 18.01. 20:35 Komentara: 13
strana 1 od 1712 idi na stranu