Stižu novi gadgeti: Može li Google da impresionira korisnike?

Google će u saradnji s hardverskim partnerom/partnerima predstaviti dva pametna sata koji će raditi na operativnom sistemu Android Wear.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli
Foto: YouTubeScreenshot / ilustracija
Foto: YouTubeScreenshot / ilustracija

Pametni satovi nisu uspeli da impresioniraju kupce pa će njihova prodaja, zajedno s fitness narukvicama i sličnim nosivim uređajima u SAD-u porasti samo oko 25 odsto, što je manje u odnosu na ranija predviđanja koja su govorila o rastu od čak 60 odsto.

Ovakvi rezultati istraživanja koje je objavio eMarketer nisu nikoga iznenadili pa je, s obzirom da su kompanije poput Huaweija, Motorole i Lenova u septembru objavile kako tada neće predstaviti očekivane nove modele svojih satova, a Apple je zabeležio pad prodaje, jasno kako trenutno nema velike potražnje za nosivim uređajima. Situaciju na ovom tržištu pokušaće da spasi Google, koji je za početak sledeće godine najavio dva top modela pametnih satova koji će raditi na novoj verziji operativnog sistema za nosive uređaje Android Wear 2.0.

O Googleovim pametnim satovima glasine kruže već duže vreme, a nedavno su ih iz ove kompanije prvi put službeno potvrdili – Džef Čeng, menadžer zadužen za razvoj Android Weara za The Verge je rekao da satovi neće biti deo Googleovog ili Pixel branda, već će nositi ime hardverske kompanije koja će ih proizvoditi, ali nije hteo da kaže o kojoj se kompaniji radi.

S tom kompanijom Googleovci će sarađivati na sličan način na koji su ranije sarađivali s partnerima koji su proizvodili Nexus telefone. Takođe, Čeng je napomenuo da će i aktualni modeli pametnih satova (ne svi, ali većima modela) koji rade na Android Wearu uskoro moći da nadograde svoj operativni sistem na novu verziju koja uključuje samostalne aplikacije, koje će moći da rade bez povezivanja s telefonima, podržavaće Android Pay (samo uređaji s NFC-om) i Googleov glasovni asistent.

Nakon što Google predstavi nove satove, tokom 2017. godine i druge će kompanije predstaviti satove koji će raditi na Android Wearu 2.0, dodao je Čeng.

Vesti

Keri Fišer (princeza Leja) je imala tajnu ulogu u Dishonored

Iako čuvena glumica Keri Fišer (Carrie Fisher) važi za jednu od najvećih ikona pop kulture, ona je iznenađujuće malo pozajmljivala svoj glas u video igrama. Čak ni u igrama iz Star Wars serijala se nije pojavljivala sve do ove godine, kada je glumila u Lego Star Wars: The Force Awakens.

Vesti petak 30.12. 18:44 Komentara: 1
strana 1 od 55 idi na stranu