iPhone 7 i iPhone 7 Plus stižu u Srbiju

Korisnici Telenor, VIP i MTS mreža moći će od 7. oktobra da rezervišu iPhone 7 i iPhone 7 Plus uređaje. Njih će biti moguće nabaviti i putem online prodavnice iStyle.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 30.09.2016.

14:59

iPhone 7 i iPhone 7 Plus stižu u Srbiju

Oni koji žele da imaju nove Apple pametne telefone, moći će da ih rezervišu putem sajtova tih kompanija uz pakete, a u Telenoru i uz kredit Telenor banke, počevši od 14. oktobra, 2016.godine. Kompanije nisu precizirale po kojoj ceni će se prodavati ovi uređaji.

Ovo je prvi iPhone koji je predstavljen nakon vesti da je prodaja ovih uređaja pala u svetu i prvi put da su se korisnici zapitali da li se kompanija tri godine zaredom neće udaljiti od istog dizajna.

Ispostavilo se da su delimično bili u pravu - iako je zakrivljeni dizajn kućišta ostao gotovo isti, kompanija je uvela i neke novine.

Jedna od o kojoj se najviše govorilo bilo je izostavljanje 3.5-milimetarskog ulaza za slušalice i upotreba bežičnih slušalica.

Nove slušalice nose naziv AirPods, imaju sopstveni čip zvani W1, a povezivaće se putem Lightning priključka i iClouda sa Appleovim uređajima. Da li se nalaze u ušima ili ne, uređaj će moći da detektuje na osnovu specijalnih senzora, a naročito audio zadovoljstvo korisnicima će pružati stereo zvučnici koji su dvaput bolji nego na iPhoneu 6.

Još jedna velika novina je da su oba modela otporna na vodu i prašinu, a tu je i redizajnirano Home dugme koje se ne pokreće - kada korisnik pritisne taster, dobija haptički odziv koji imitira osećaj fizičkog dodira.

Jedan od najvećih aduta novog smartfona je zadnja kamera sa dvostrukim sočivom od 12MP, koja će, na žalost ,biti rezervisana isključivo za model 7 Plus, dok će korisnicima iPhonea 7 na raspolaganju stajati prednja kamera od 7MP i zadnja od 12MP.

Nova kamera dolazi sa boljom optičkom stabilizacijom slike, 60 odsto bržim i 30 odsto energetski efikasnijim senzorima, a njen blic troši 50 odsto manje svetlosti.

Sočiva beleže boje na različite načine, a u uređaju se ove dve vrste prikaza spajaju u jednu celinu, sa ciljem stvaranja boljih fotografija nego ikada ranije. Sveukupno, ova tehnologija omogućava pravljenje svetlijih i oštrijih fotografija, sa više detalja i naglašenijom dubinom.

Što se ostalih karakterstika tiče, iPhone 7 ima aluminijumsko kućište, 64-bitni četvorojezgarni A10 procesor, i najnoviji Appleov operativni sistem - iOS 10. Veličina ekrana ostala je ista - "sedmica" ima ekran od 4.7-inča, a 7 Plus 5.5-inčni ekran.

Kada je reč o memoriji, ni ovaj put ne postoji opcija proširenja, pa će korisnici na raspolaganju imati uređaj od 2GB RAM-a sa prostorom za skladištenje podataka od 32GB, 128GB i 256GB, dok iPhone 7 Plus dolazi sa 3GB RAM-a.

Kupci će moći da biraju između dve nijanse crne, roze, srebrne i zlatne boje.

Iako je ovo lepa vest za sve ljubitelje iPhonea, i dalje se ne zna kada će se Srbija zvanično pojaviti na App Store.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: