Kontroverzna izraelska aplikacija izazvala bes javnosti

Aplikacija za slanje poruka i muzičku radio aplikaciju, koju je izraelska startap kompanija nedavno prodala kineskom konzorcijumu, izazvala je brojne kontroverze uz optužbe za maltretiranje i uznemiravanje, javljaju danas izraelski mediji.

Tehnopolis

Izvor: Beta

Utorak, 27.09.2016.

13:10

Kontroverzna izraelska aplikacija izazvala bes javnosti
Foto: Screenshot

Aplikacija Blindspot omogućava korisnicima da svojim kontaktima šalju anonimne poruke, fotografije i video-snimke, a njihov identitet ostaje anoniman.

Ova aplikacija je pokrenuta u decembru prošle godine i već je preuzeta više od dva miliona puta, ali se kritikuje kao platforma za anonimno maltretiranje.

Izraelska Grupa Šelanu nazvala ju je "ćaknutom aplikacijom za slanje poruka koje pruža mogućnost ljudima da kažu šta stvarno misle".

Izraelski političari pozvali su na njenu zabranu, a poslanica izraelske partije centra Kulanu Meirav Ben-Ari pisala je rukovodiocima Epla i Gugla u Izraelu ubrzo nakon što je pokrenuta.

"Želim da izrazim protivljenje reklamiranju te aplikacije i brinem se kako će je tinejdžeri i deca upotrebiti. Čini mi se da će ta aplikacija omogućiti potpuno nov način za vređanje ljudi. Mi i tako imamo toliko mnogo klevetanja, vređanja, uznemiravanja i sramoćenja na vebu i to sa ljudima koji mogu da identifikuju jedan drugog. Zašto dodavati tome?", napisala je Ben-Ari.

Povodom ovog problema organizovan je i sastanak odbora Kneseta, izraelskog parlamenta.

Pokretanje Blindspota praćeno je kampanjom koja je označena kao najveća u novijoj istoriji Izraela.

Tim Blindspota ostaće u Izraelu tokom naredne godine, a onda će se premestiti u Aziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: