Google diže ruke od Nexusa

Nexus linija u budućnosti možda neće postojati u onom obliku u kojem je korisnici poznaju, prenosi TechRadar.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2016.

16:50

Google diže ruke od Nexusa

Foto: vagueonthehow / Flickr.com

Nakon šest godina proizvodnje, kompanija Google odlučila je da ukine Nexus liniju.

Počevši od ove godine, novi telefoni pojaviće se pod drugim imenom, a Google će ih proizvoditi u saradnji sa kompanijom HTC, piše AndroidCentral.

Još nije otkriveno da li kompanija želi samo da napravi pauzu ili planira da u potpunosti promeni politiku proizvodnje svojih pametnih telefona, a nije poznato ni koje će ime nositi novi uređaji. Prema glasinama koje trenutno kruže internetom, smartfoni će, kao i ranije, dolaziti u paru – jedan sa 5-inčnim, a drugi sa 5.5-inčnim ekranom, sa kodnim imenima Marlin i Sailfish.

Takođe bi trebalo napomenuti da postoji mogućnost da će novi uređaji doći sa drugačijim korisničkim interfejsom, koji do sada nije viđen ni na jednom Android uređaju, što znači da će korisnici biti lišeni uobičajenog vanilla Android iskustva po kojem je Nexus linija bila toliko poznata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: