Sedam odličnih karakteristika novog Android 7 Nougata

Google je predstavio novu verziju operativnog sistema Android pod nazivom Nougat.

Tehnopolis

Izvor: Klix.ba

Utorak, 30.08.2016.

09:41

Sedam odličnih karakteristika novog Android 7 Nougata

Reč je o sedmom izdanju Androida, ne računajući nadogradnje, a YT kanal Android Authority donosi sedam najvažnijih karakteristika novog pokretača smartphone i tablet uređaja.

1. Smenjivanje aplikacija

Smenjivanje je toliko brzo i efikasno da se korisnik može zapitati kako je ikada živeo sa sporijim izdanjima ovog aspekta softvera. Ovo je definitivno odlična opcija za one koji rade sa nekoliko aplikacija odjednom.

2. Toggle dugmići

Iako ovo nije najradikalnija inovacija, dovoljno je značajna da će se korisnici vrlo brzo zapitati zašto toggle opcije do sada nisu bile poređane iznad spiska notifikacija. Aktiviranje WiFija ili gašenje zvuka na Nougatu udaljeno je samo jednim potezom prsta.

3. Nakupljene notifikacije

Zašto bi uopšte imali na desetine notifikacija sa jedne iste aplikacije kada ih možete imati poređane "jedne na druge", čime sebi olakšavate pristup i povećavate organizaciju. Štaviše, Nougat pruža direktno odgovaranje ili ulazak u detalje bez potrebe aktiviranja matične aplikacije.

4. Postavke

Neki od najvažnijih informacija o pametnom telefonu sada se mogu naći direknto na prvoj stranici postavki bez potrebe za ulazak u podrubrike kako bi, recimo, saznali koliko uređaj koristi RAm-a ili koliko ima instaliranih aplikacija.

5. Enkripcija, restartovanje i pohranjivanje aplikacija

Uređaji koje pokreće Nougat, trenutno samo novi Nexus, brže će se restartovati, a korisnički podaci će biti zaštićeniji. Aplikacije će se updateovati brže, a zauzimaće manje interne memorije i manje RAM-a.

6. Deljenje

Za sve ljubitelje deljenja informacija na društvenim mrežama i poslovno, Nougat je tu da olakša posao kreiranjem prečice u obliku preferirane aplikacije za deljenje.

7. Personalizacija

Nougat pruža najveći stepen kastomizacije u svetu Androida. Reč je o opcijama koje su se do sada krile u raznim aplikacijama specijalizovanim za skinove i personalizaciju - korigovanje opcija za otisak prsta, doterivanje rada baterija, uvećavanje sadržaja, upravljanje notifikacijama i gašenje pojedinih aplikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: