YouTube do kraja godine postaje nova društvena mreža?

Projekat interno nazvan Backstage mogao bi već ove jeseni da ponudi YouTube u novom "odelu".

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli
Foto: Rego Korosi/ Flickr.com
Foto: Rego Korosi/ Flickr.com

Google je godinama pokušavao da napravi društvenu mrežu koja će biti dostojan "protivnik" pre svega Facebooku, ali i Twitteru, kao i drugim platformama. Pomopozno najavljivani projekti uglavnom su završavali kao podbačaji i(li) totalni promašaji i to je jedini segment u kojem je Google uredno beležio hronične neuspehe. Ali, to ne znači da su u Googleu odustali od pokušaja da naprave "pravu" društvenu mrežu, koja će na globalnom nivou moći da konkuriše i najvećim igračima. Kad već ne ide s novim platformama, možda da se oproba sa modifikacijom postojećih, a izbor je, po svemu sudeći, pao na YouTube.

Mnogi će primetiti kako YouTube i sada, osim što je najpopularnija platforma za objavu i deljenje video sadržaja ima i dosta funkcija društvene mreže. Međutim, to izgleda nije dovoljno, jer prema pisanju VentureBeat portala, projekat nazvan Backstage trebalo bi da transformiše YouTube u klasičnu društvenu mrežu. Korisnici će tako moći da objavljuju kratke postove, fotografije, ankete i slično u obliku kakav već otprilike imamo na Facebooku i Twitteru. Cilj je, naravno, da korisnici ostanu na YouTubeu i kada imaju "nešto da kažu", a ne da svoje objave pišu po drugim društvenim mrežama.

Neke od ovih funkcija, složićemo se, već postoje na YouTube kanalima, ali očigledno je namera da se sve zajedno redizajnira i učini mnogo aktivnijim nego što je to sada slučaj. Nakon neuspelog eksperimenta s Google+ integracijom na YouTube verovatno su i u Googleu shvatili da im treba nešto što će korisnike što duže zadržati na YouTubeu, a da nije reč samo o gledanju video zapisa. Naravno, video i dalje ostaje temelj YouTube postojanja, ali Backstage donosi i nove mogućnosti.

Kakve, tek ćemo saznati...

Vesti

Nedelja u IT-ju: Pokažimo koliko je Srbija moćna IT zemlja

Da li ste znali da je jedna IT kompanija u Beogradu zaposlila više od 100 programera za samo godinu dana? Da je srpska IT kompanija u Novom Sadu nastala sa kapitalom od samo 100 dinara, a sada ima 50 zaposlenih? Da su srpski programeri napravili platformu za osiguranje koje danas koriste hiljade Švajcaraca? Da rade na softveru za pametne naočare koje koriste NASA astronauti i svakodnevno učestvuju na projektima koji pomeraju granice u celom svetu?

Vesti četvrtak 22.02. 13:50 Komentara: 0

"Hakovanje benzinske stanice": Prijave za prvi NIS hakaton u toku

Kompanija NIS će od 02. do 04. marta 2018. godine, u saradnji sa Centrom za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija – ICT Hub, organizovati prvi NIS hakaton. Tema i zadatak za učesnike događaja biće „Hakovanje benzinske stanice“, dok će nagradni fond za tri najbolja rešenja iznositi ukupno 5 000 evra. NIS hakaton će se održati u centru za inovacije Playground na adresi Kralja Milana 10, a rok za prijave je 25. februar.

Vesti utorak 20.02. 17:30 Komentara: 0
strana 1 od 1727 idi na stranu