Vlasnici iPhonea sve se duže drže svojih starijih uređaja

Istraživanje u SAD pokazalo je da se povećao broj onih koji su pri nadogradnji imali stariji model iPhonea,odnosno da sve manje korisnika žuri da nabavi najnoviji model odmah po njegovom pojavljivanju na tržištu.

Izvor: 24sata.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Istraživanje navika potrošača, koje je objavljeno u utorak, pokazuje da je pre tri godine 34 odsto iPhonea bilo staro bar dve godine prilikom zamene.

Međutim, nakon 2014, taj procenat popeo se na oko 50 odsto.

Apple se, poput drugih proizvođača, oslanja na prodaju novim kupcima, ali i vernim korisnicima koji odlučuju da nadograde svoj uređaj.

Da bi ih zadržalla, kompanija iz godine u godinu predstavlja novitete vredne nadogradnje, a rezultati istraživanja sprovedenog na 3000 korisnika Appleovih uređaja pokazuju da je ritam nadogradnje usporen.

CIRP, koji je obavio istraživanje, navodi dva moguća razloga ove pojave - manje velikih inovacija i promenu tarifnih paketa u SAD, u okviru kojih ljudi plaćaju punu cenu uređaja, ali mogu pre da ga zamene i smanje cenu novog, prenosi Cnet.

Vesti

Novi rekord u kategoriji najmanjih računara na svetu

Najmanji računar na svetu, odnosno elektronički sklop koji se može nazvati računarom, po novom projektu zauzima nešto više od 0,03 kubičnog milimetra prostora. Na Univerzitetu u Mičigenu, naime, razvijen je sklop čije sve tri dimenzije mere tek 0,33 milimetra u dužinu, širinu i visinu.

Vesti ponedeljak 25.06. 11:55 Komentara: 0

Nova opcija Facebooka će vam pokazati stravične brojke

U okviru Facebookove Android aplikacije pronađena je još uvek neobjavljena "Your Time on Facebook" funkcija. Ovo pokazuje koliko vremena korisnik provodi na Facebook aplikaciji na telefonu, svakog od poslednjih sedam dana, kao i prosečno vreme provedeno u aplikaciji tokom dana.

Vesti nedelja 24.06. 08:49 Komentara: 6
strana 1 od 1779 idi na stranu