Vlasnici iPhonea sve se duže drže svojih starijih uređaja

Istraživanje u SAD pokazalo je da se povećao broj onih koji su pri nadogradnji imali stariji model iPhonea,odnosno da sve manje korisnika žuri da nabavi najnoviji model odmah po njegovom pojavljivanju na tržištu.

Izvor: 24sata.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Istraživanje navika potrošača, koje je objavljeno u utorak, pokazuje da je pre tri godine 34 odsto iPhonea bilo staro bar dve godine prilikom zamene.

Međutim, nakon 2014, taj procenat popeo se na oko 50 odsto.

Apple se, poput drugih proizvođača, oslanja na prodaju novim kupcima, ali i vernim korisnicima koji odlučuju da nadograde svoj uređaj.

Da bi ih zadržalla, kompanija iz godine u godinu predstavlja novitete vredne nadogradnje, a rezultati istraživanja sprovedenog na 3000 korisnika Appleovih uređaja pokazuju da je ritam nadogradnje usporen.

CIRP, koji je obavio istraživanje, navodi dva moguća razloga ove pojave - manje velikih inovacija i promenu tarifnih paketa u SAD, u okviru kojih ljudi plaćaju punu cenu uređaja, ali mogu pre da ga zamene i smanje cenu novog, prenosi Cnet.

Vesti

U prodaji grafička kartica AMD Radeon RX480

Od juče se nove AMD RX480 grafičke kartice nalaze u prodaji pa su se samim tim pojavili i prvi rezultati testiranja. Opšti zaključak je da iako se AMD odlučio da lansira karticu srednjeg ranga nove generacije kao dosta neobičan potez ova kartica pokazuje odličan spoj performansi i povoljne cene što je verovatno i zanimati najveći broj igrača.

Vesti četvrtak 30.06. 20:16 Komentara: 18

VICE: Legendarne igre sa Amige nekada i sada

Legendarna Amiga 500 podarila je svetu neke od najboljih igara u istoriji, igara koje su nama koji su uz nju odrastali obeležile detinjstvo. Danas su te igre maltene zaboravljene, srećom zahvaljujući entuzijazmu pojedinih razvojnih timova uskoro možemo ponovo zaigramo neke od njih

Vesti četvrtak 30.06. 12:48 Komentara: 6
strana 1 od 77 idi na stranu