Napravljena maska koja kontroliše snove

Još od nastanka vremena, odlazak na spavanje i sanjanje je bio najpouzdaniji način uživanja u iskustvu virtuelne stvarnosti. Jedini problem je što ljudi nemaju kontrolu u različitim situacijama u kojima se u snovima nađu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

12:13

Napravljena maska koja kontroliše snove
Foto: YouTubeScreenshot

Međutim, nova tehnologija može da ponudi rešenje za ovaj problem, a jedna kompanija tvrdi da je napravila uređaj koji omogućava korisnicima da postanu gospodari sopstvenih snova.

Američka firma po imenu Bitbanger Labs je kreirala takozvanu “lucidnu masku za spavanje” koja omogućava ljudima da kontrolišu svaki aspekt svojih snova.

“Pomislite na ljubičastu kravu, okrenete se i u ćošku sobe će i biti ljubičasta krava”, rekao je Tomas Pizel, ekspert za snove.

“Možete da hodate kroz zidove, pa čak i da pričate sa samim snom”, rekao je Pizel i dodao: “Sve što možemo da zamislimo, možemo i da direktno iskusimo”.

Maska koja se zove Remee u sebi sadrži šest LED lampica koje nisu dovoljno jake da probude spavača, ali omogućavaju mozgu da ih registruje.

Maska se pali posle četiri do pet sati kada se spavač nalazi u dubokom snu, a kreirana je sa namerom da omogući ljudima da poboljšaju svoje snove i da ih se bolje sećaju budući da sami učestvuju u njihovom stvaranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: