Lenovo ThinkaPad X1 – jedan od najzanimljivijih novih tableta

Početak svake godine verovatno je najuzbudljivije i najzanimljivije vreme za ljubitelje tehnologije, jer je to doba rezervisano za najveći sajam potrošačke elektronike na svetu na kojem tehnološke kompanije predstavljaju nove uređaje koji bi trebalo da obeleže godinu.

Tehnopolis

Izvor: zimo.dnevnik.hr, PC World

Utorak, 05.01.2016.

08:41

Lenovo ThinkaPad X1 – jedan od najzanimljivijih novih tableta
Foto: YouTube Screenshot

Pre početka ovog sajma Lenovo je predstavio nove modele računara s kojima će ove godine krenuti u osvajanje računarskog tržišta – predstavljeni su novi modeli iz Thinkpad serije (X1 Carbon ultrabook, X1 Yoga, X1 Tablet i all-in-one računar ThinkCentre X1), a deluje da je najzanimljiviji tablet koji dizajnom podseća na Microsoft Surface Pro uređaje.

Na The Vergeu kažu da ThinkPad X1 dolazi s “impresivnim specifikacijama” – 12-inčni IPS ekran rezolucije 2.160x1.440 piksela, nova generacija Intelovih Skylake procesora, USB-C priključak, Windows 10, maksimalni kapacitet SSD-a je 1TB te ima čak do 16GB RAM-a.

Međutim, ovaj uređaj nije zanimljiv samo po odličnom hardveru, već se od konkurencije izdvaja po različitim dodacima koji vlasnicima ovog tableta omogućavaju neke nove opcije.

Jedan je dodatak za produktivnost koji dolazi s baterijom koja omogućuje dodatnih pet sati rada i ima USB 3.0 priključak i HDMI izlaz. Tu je i 3D modul (ima Intelovu 3D Real Sense kameru i HDMI izlaz), kao i modul za prezentaciju koji, osim HDMI-a, donosi i Pico projektor.

Početna cena ovog računara iznosi 899 dolara (korisnici koji žele bolje procesore, više memorije i prostora za čuvanje podataka moraće da plate više), dok cena dodatnih modula iznosi 149 dolara za dodatak za produktivnost i 3D kameru, a za dodatni projektor potrebno je izdvojiti 279 dolara. Početak prodaje ovog modela najavljen je za februar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: