Microsoft upozorava: Windows 7 ima velike sigurnosne mane

Windows 7 je operatvini sistem koji se nalazi na 55 posto svih računara u svetu, ali prema poslednjim informacijama u sebi ima jednu skrivenu i potencijalno veoma opasnu manu, piše Forbs.

Izvor: hr.n1
Podeli
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

U razgovoru za Forbs šef Microsoftovog marketinga Kris Kaposela je objasnio da svako ko koristi Windows 7 to čini na sopstvenu odgovornost i otkrio je da je Microsoft zabrinut za budućnost ovog operativnog sistema i njegovu kompatibilnost s novijim hardverskim rešenjima. Osim toga izrazio je i zabrinutost za sigurnost korisnika.

''Brinemo se kad ljudi koriste operativni sistem star 10 godina jer postoji mogućnost da sledeći printer koji spoje na računar neće da radi zato što jednostavno nije kompatibilan. Slično je i s novijim igricama poput Fallouta 4 koji jednostavno ne radi na starijim računarima'', kaže Kaposela. Zbog toga, kaže on, vršimo pritisak na proizvođače softwarea da prave nove programe kompatibilne sa Windowsima 10. ''To starije računare čini nepogodnima za nove programe, a osim toga, na njima postoji velika opasnost od virusa'', kaže Kaposela.

Zaključio je kako je veoma važno da se prestane fragmentisati Windowsova baza za instaliranje i da korisnicima treba pružiti sigurnije mesto.

Neki stručnjaci misle da Kaposela ove izjave nije dao zbog brige za korisnike nego kako bi što više korisnika preuzelo novu verziju Windowsa, piše Forbs.

Vesti

Kinezi hrle u škole za upravljanje dronovima

Kini, najvećem proizvođaču dronova u svetu, potrebni su kvalifikovani piloti koji će upravljati bespilotnim letelicama, pa se u toj zemlji otvara sve veći broj škola u kojima se učenici za posao budućnosti obučavaju na džojsticima i virtuelnim helikopterima.

Vesti nedelja 31.01. 10:15 Komentara: 5
strana 1 od 94 idi na stranu