Potvrđen dolazak OLED tehnologije na iPhone

Sledeća iteracija Apple-ovih telefona nakon iPhone 7 modela će imati OLED ekrane koje će izrađivati LG i Samsung. Apple završava sve detalje ugovora prema kome će uložiti u proširenje OLED proizvodnih linija kompanija LG i Samsung.

Izvor: benchmark.rs
Podeli

Već četiri godine se predviđa da će Apple implementirati OLED tehnologiju u svoje telefone, zato što je naprednija i bolja od LCD, ali se to još uvek nije dogodilo. Japanski Nikkei časopis je prošlog meseca izvestio da Apple planira da koristi OLED tehnologiju od 2018. godine.

LG i Samsung su blizu da finaliziraju dogovor sa Apple, izveštava Electronic Times dodajući da dve kompanije planiraju zajedno da ulože 12,8 milijardi dolara kako bi izgradili OLED kapacitete u naredne dve do tri godine. Samsung Display je trenutno snabdevač OLED displeja matične Samsung Electronics kompanije kao i kineskih proizvođača, a dobiće znatno veći obim nego LG kada je u pitanju poslovanje sa kompanijom Apple.

izvor: benchmark.rs

Vesti

Kinezi hrle u škole za upravljanje dronovima

Kini, najvećem proizvođaču dronova u svetu, potrebni su kvalifikovani piloti koji će upravljati bespilotnim letelicama, pa se u toj zemlji otvara sve veći broj škola u kojima se učenici za posao budućnosti obučavaju na džojsticima i virtuelnim helikopterima.

Vesti nedelja 31.01. 10:15 Komentara: 5
strana 1 od 94 idi na stranu