Kako brzo i lako da oslobodite memoriju telefona

Memorije na pametnom telefonu nikad dosta. Iako želite sve svoje fotografije i pesme da nosite svuda sa sobom, ipak s vremena na vreme morate da oslobodite memoriju telefona. Ako ništa drugo, onda zbog samog uređaja koji će raditi brže.

Izvor: Fokus
Podeli

Evo i nekoliko saveta za koje ste možda već čuli, ali neće škoditi ako vas podsetimo još jednom.

Rešite se starih fotografija i video zapisa

Ako objavljujete fotografije na Facebooku, Instagramu ili Twitteru, uvek su vam dostupne, pa nema potrebe da još jednu kopiju čuvate na telefonu. Drugim rečima – obrišite duplikate. Pritom ćete naći fotografije i video zapise koje nikad ne gledate. Obrišite i njih!

Prebacite video zapise i fotografije na sigurno

Ako izgubite telefon ili se pokvari bez mogućnosti popravke, sve vaše fotografije i video zapisi će otići s njim. Zato s vremena na vreme prebacite sav sadržaj na sigurno – računar, eksterni hard disk ili u Cloud. Nakon što ste ih arhivirali, obrišite ih s telefona.

Obrišite aplikacije koje ne koristite

Sigurno imate barem jednu aplikaciju koju ste instalirali i nikad je više niste otvorili. Ako vam nije trebala do sada, neće vam ni trebati. Obrišite je i oslobodite memoriju na telefonu.

Umesto MP3-a koristite streaming aplikacije

Google Play Music, Deezer i Spotify su među najpopularnijim, ali postoji i niz drugih muzičkih aplikacija koje će zameniti vašu kolekciju pesama na telefonu i osloboditi memoriju. Jedino je bitno da imate dovoljno prometa podataka u sklopu vaše pretplate.

Proverite rezoluciju snimanja

Baš želite svaki video da snimate u Full HD rezoluciji? Razmislite opet, namestite nešto nižu rezoluciju, pa video zapisi neće zauzimati toliko prostora na telefonu.

Koristite svoju microSD karticu

Šta god možete, prebacite na memorijsku karticu. Ako vaš telefon ima mogućnost proširivanja memorije, prebacite fotgorafije, video zapise i slične datoteke na memorijsku karticu i telefon će raditi brže i stabilnije.

strana 1 od 99 idi na stranu