Predstavljen uređaj koji stari TV pretvara u "pametni"

Kompanija Google je predstavila drugu generaciju svog streaming uređaja koji stari TV pretvara u "pametni" TV.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

14:51

Default images

Prvi model se na tržištu našao pre dve godine, a novi predstavlja Googleov potez kojim želi ostati u korak sa konkurencijom. Ključne nove specifikacije hardvera uključuju podršku za brže 5G WiFi mreže, što znači manje smetnji pri streamingu sadržaja koji nude online video servisi poput Netflixa.

Dizajn je takođe u potpunosti promenjen, a uređaj je dostupan u žutoj, crnoj i crvenoj boji. Novi Chromecast ima poboljšani softver, koji uključuje Fast Play zadužen za brže uspostavljanje veze sa TV-om.

Sledeće godine će biti dostupna i opcija koja omogućava uređaju da prepozna serije koje gledate pa da automatski preuzima sledeću epizodu.

Novi Chromecast je dostupan u 17 zemalja i košta 35 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: