Apple radi na baterijama koje mogu da rade "nedeljama"

Apple izgleda konačno počinje da radi na baterijama većeg kapaciteta, a novo istraživanje pokazalo je da bi u skorijoj budućnosti vaš iPhone ili iPad mogli da rade nedeljama, bez potrebe za dopunjavanjem.

Independent
Podeli

Američka Agencija za patente nagradila je novi sistem koji je za sad specifično dizajniran za laptope. Ipak, ova tehnologija mogla bi da se primeni i na “manja pakovanja” i nađe svoje mesto u telefonima i tabletima.

U dokumentu o zahtevu za patent stoji da bi gorivo koje bi se konvertovalo u elektičnu energiju moglo da se pravi od barem jedne od ovih kombinacija: natrijum borohidrid i voda, natrijum silikat i voda, litijum hidrid i voda, magnezijum hidrid i voda, litijum borohidrid i voda, litijum aluminijum hidrid i voda, aluminijum hidrid i kompleksno jedinjenje amonijak borana, ugljovodonik, litijum aluminijum hidrid, magnezijum borohidrid...”

Baterije bi bile “kertridži s gorivom” koji bi mogli da se vade iz uređaja.

Apple podnosi veliki broj zahteva za patente, od kojih se realizuje vrlo mali broj.

Vesti

Partnerstvo Httpool-a i Linkedin-a

Httpool je angažovan od strane LinkedIn-a kao ekskluzivni partner u prodaji oglasnog prostora u centralnoj i istočnoj Evropi. Brendovi i marketinške agencije sada mogu blisko da sarađuju sa lokalnim timovima kako bi na najoptimalniji način iskoristili oglasni potencijal Linkedin-a.

Vesti sreda 30.09. 10:53 Komentara: 2
strana 1 od 82 idi na stranu