Apple TV donosi daljinsku kontrolu osetljivu na pokret?

Apple je za 9. septembar najavio događaj, na kome se očekuju novi iPhone modeli, ali i nova generacija Apple TV uređaja

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2015.

17:48

Default images

Glasina je dosta i sve ih je više kako se približavamo pomenutom datumu, a jedna od njih se odnosi na Apple TV uređaj koji bi trebalo da predstavlja značajnu nadogradnju u odnosu na aktuelnu generaciju. Nove karakteristike uključuju A8 čip i izvorni SDK za developere, kako bi mogli da kreiraju aplikacije za uređaj.

Ono što je takođe primećeno, jeste da će novi Apple TV koristiti daljinsku kontrolu osetljivu na pokret uz touchpad, multi-axis senzore, fizičke tastere u dnu i imaće integrisani mikrofon za Siri. Kontroler će verovatno tu biti za neformalne igrače, a posebno će koristiti u multiplejer igrama gde pojedinci mogu da koriste glasovni input. Očekuje se da bi novi Apple TV i moguće novi App Store mogao privući nove igrače koji bi prešli sa rivalskih kompanija, kao što je Nintendo.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: