Apple drži 92 posto profita u industriji smartfona

Kako navodi The Wall Street Journal, Apple je uzeo 92 posto kompletnog profita u industriji smartfona u prvom tromesečju ove godine.

Podeli

Prošle godine, kompaniji iz Kupertina je pripalo 65 posto svih prihoda u industriji smartfona. Zaista neverovatan podatak, obzirom da u pogledu prodatih jedinica Apple čini petinu svih prodatih telefona globalno.

Koliko je ovo veliki uspeh reći će nam činjenica da trenutno oko 1000 kompanija širom sveta trenutno proizvodi mobilne telefone. Samsung je sledeći iza Apple-a, ali daleko sa svega 15 posto industrijskog profita u prvom tromesečju. Ovim dvema kompanijama je pripalo preko 100 procenata profita, prosto iz razloga što su mnogi proizvođači izgubili novac u ovom biznisu. Prosečna cena jednog iPhone telefona je 660 dolara, dok je prosečna cena Android telefona 185 dolara.

Izvor: Benchmark.rs

Vesti

Vice: Sve o najvećem turniru u istoriji video igara

Kako se bliži kraj leta, tako je pažnja gejmerske zajednice u celom svetu sve više okrenuta u pravcu najvećeg eventa kada je e-sport u pitanju, koji iz godine u godine pomera granice turnira u video igrama, i koji je za kratko vreme prestigao većinu sportova kada je fond nagrada u pitanju.

Vesti petak 31.07. 15:08 Komentara: 5
strana 1 od 73 idi na stranu