Apple vozila krstare gradovima i prave 3D mape

Misteriozna vozila, čiji je vlasnik Apple, počela su nedavno da se pojavljuju širom gradova Amerike, a sada je konačno poznato i zašto.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2015.

11:54

Default images
Beta / AP Photo/Mark Lennihan

9to5Mac izveštava da Apple ova vozila koristi za prikupljanje podataka za reorganizaciju Apple Maps servisa. Projekat je navodno kreiran kako bi kompaniji Apple omogućio tri stvari: mapirane podatke visokog kvaliteta, fotografije mesta sa prodavnicama i 3D fotografije Apple-ove verzije Street View servisa.

Jedan od najvećih elemenata ovog Apple projekta jeste prikupljanje sopstvenih podataka za mapiranje. Do sada, Apple Maps servis je bio baziran na podacima prikupljenim od eksternih izvora, što je neretko dovodilo do grešaka sistema.

Izveštaj navodi da Apple želi da novi servis sa mapama promoviše 2017. godine, ali je moguće da će ovaj termin biti i raniji. Verovatno je da o servisu nećemo ništa čuti od kompanije Apple, bar neko vreme. Kompanija ne govori previše o svojim budućim projektima, ali je moguće da će Apple koristiti prikupljene podatke za popravljanje svog Maps servisa.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: