Office Lens iz Microsofta mobilni pretvara u skener

Aplikacija, koja omogućava fotografisanje raznih dokumenata i njihovo pretvaranje u datoteku koju je moguće uređivati, dosad je bila dostupna samo za Windows.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 03.04.2015.

19:30

Default images
YouTube Printscreen

Microsoft je doveo Office Lens, jednu od svojih najpopularnijih aplikacija, na konkurentske operativne sisteme iOS i Android, objavila je ta kompanija u četvrtak.

Aplikacija je dostupna za besplatno skidanje.

Ova aplikacija, koja omogućava fotografisanje raznih dokumenata i njihovo pretvaranje u datoteku koju je moguće uređivati, dosad je bila dostupna samo na uređajima s Microsoftovim operativnim sistemom Windows. Kako Windows ima mali udeo na tržištu smartphonea, ova zanimljiva aplikacija dosad nije bila jako eksponirana.

Ovaj potez demonstrira novu Microsoftovu strategiju stavljanja svog najboljeg softvera na što je više moguće uređaja, bez obzira koriste li Windows ili ne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: