Tužili Apple zbog nedostatka kapaciteta memorije

Apple se suočava sa grupnom tužbom zbog memorijskog kapaciteta njegovih uređaja.

Huffington Post
Podeli

Tužba podneta u utorak u Kaliforniji navodi da Apple “ne otkriva” ljudima da iOS 8 zauzima čak 23,1 odsto memorije na uređajima te kompanije.

Takođe, postoji i diskrepanca u reklamiranoj veličini memorije dostupne korisnicima i stvarnog dostupnog prostora.

Umesto da ponudi korisnicima obećanu memoriju, Apple ih tera da kupuju više mesta na iCloudu.

“Naši klijenti i potrošači širom Amerike dobili su manje nego što im je Apple obećao i nadamo se da ćemo se za njihova prava izboriti na suđenju”, kaže Bil Anderson, advokat oštećenih.

Operativni sistem zauzima 1,1 GB prostora, a potrebno je oko 5,8 GB kako bi bio bežično instaliran. Zato mnogi ljudi imaju poteškoće sa preuzimanjem iOS 8. Poređenja radi, iOS 7 zahteva svega 3,3 GB prostora.

S druge strane, Apple izgleda ostvaruje odličan profit zahvaljujući tome što korisnicima ponestaje mesta na telefonu. Neki analitičari procenjuju da će u ovoj godini Apple zaraditi tri milijarde dolara samo od kupovine dodatnog prostora na iCloudu.

Vesti

Kompjuterske šifre odlaze u penziju?

Umesto klasičnih šifri putem kojih pristupamo određenim podacima na računaru, američka vojska je razvila sistem zaštite podataka koji ima veze sa psihologijom i koji bi uskoro mogao da uđe u svakodnevnu upotrebu, navodi Skaj Njuz.

Vesti subota 31.01. 19:07 Komentara: 13

Facebook i ti - "ugovor sa đavolom"

Korisnici Facebooka moraće da stave na raspolaganje još više ličnih podataka. To se može prihvati ili prestati da se koristi ta mreža. Sve je jasnije da je korišćenje Facebooka „ugovor sa đavolom“, smatra Matijas fon Hajn.

Vesti subota 31.01. 08:28 Komentara: 57
strana 1 od 72 idi na stranu