Švedska policija zatvorila The Pirate Bay

Najpopularniji portal za torente The Pirate Bay (Thepiratebay.se), kao i njihov forum (Suprbay.org) nisu u funkciji posle akcije švedske policije, koja je zaplenila kompjutere i servere rano jutros u Stokholmu.

Izvor. Wired
Podeli

The Pirate Bay je na .se adresi bio nedostupan nekoliko sati, ali se potom pojavio na https://thepiratebay.cr, ali to je samo proxy koji direktno zavisi od ugašenog sajta, tako da je torent portal i dalje nedostupan korinicima.

Švedska policija potvrdila je da je akcija sprovedena s ciljem da se "zaštiti intelektualno vlasništvo". Iako predstavnici ministarstva unutrašnjih poslova nisu hteli puno da komentarišu, Fredrik Ingblad, predstavnik tužilaštva, izjavio je za nacionalni radio da je više policajaca i (digitalnih) forenzičara učestvovalo u akciji.

Sve se dogodilo rano jutros i trajalo je do poslepodne. Nekoliko servera i kompjutera je zaplenjeno ali nisu rekli tačan broj. Razni izvori tvrde da je najmanje jedna osoba zadržana u pritvoru u vezi sa ovim slučajem.

Ova godina je bila veoma teška za The Pirate Bay, a nedavno su njivhove aplikacije za Android izbačene sa Google Play Store-a. TPB je zabranjen i na Islandu, a donesena je presuda protiv jednog od osnivača, Gotfrida Svartholma poznatog pod imenom Anakata.

Izgleda da The Pirate Bay nije bio jedina meta tokom ove akcije, TorrentFreak je objavio (a to možete i sami da proverite) da su offline i EZTV, Zoink i Torrage.

Vesti

Stiže osveženi Moto G

Ako neko planira da se časti telefonom Moto G, možda bi bilo bolje da strpi još malo, jer će unapređena verzija ovog modela doneti LTE podršku, kao i jaču bateriju.

Vesti sreda 31.12. 14:38 Komentara: 19

Facebook se izvinio zbog godišnje retrospektive

Društvena mreža Facebook se izvinila pojedinim korisnicima zbog svoje ovogodišnje retrospektive, opcije "Year in Review" u kojoj su fotografije sa najviše "lajkova" montirane u formi video klipa predstavile najvažnije događaje u godini koja je na izmaku.

Vesti sreda 31.12. 13:40 Komentara: 19
strana 1 od 69 idi na stranu