Stiv Džobs posthumno svedočio na suđenju Appleu

Više od tri godine posle njegove smrti, legendarni izvršni direktor Applea Stiv Džobs, svedočio je u federalnom sudu u petak u video snimku tokom suđenja njegovoj firmi.

Tehnopolis

Izvor: Huffington Post

Subota, 06.12.2014.

10:05

Default images

Na video snimku koji je snimljen šest meseci pre njegove smrti 2011. Džobs staje u odbranu Appleovog softvera koji je blokirao muziku sa drugih servisa na iPodu, koji su konkurisali Appleovom iTunesu.

“Plašili smo se da će hakeri provaliti u Appleov bezbednosni sistem”, rekao je Džobs i dodao da bi u slučaju da su dozvolili pristup drugim servisima na iPodu, mogli da dobiju mejlove sa malverom.

Na snimku napravljenom u sedištu Applea u Kupertinu, Džobs se pomalo nestrpljivo vrpolji u stolici dok odgovara na pitanja o mejlovima koja je o ovom slučaju razmenio sa kolegama i firmom RealNetworks.

Rekao je da se ne seća zašto je bio ljut na direktora te firme, ali je naglasio da je RealNetworks smatrao “hakerom”.

“Iznenadili smo se što je Real usvojio taktike i etiku od hakera, kako bi provalio u iPod i istražujemo posledice njihovih akcija”, rekao je on.

Više o ovoj tužbi protiv Applea možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: