Branimir Rakić o nagrađenoj OriginTrail aplikaciji

Mladi i uspešni Branimir Rakić, Tomaž Levak i Žiga Drev osvojili su glavnu nagradu na nedavno održanom Belgrade Venture Forumu 2014. Oni su predstavili svoj startup OriginTrail - sistem sledljivosti za mlečne i mesne proizvode.

Podeli

Sa sistemom OriginTrail prati se put hrane od farme do viljuške, od najjednostavnijih proizvoda, pa do veoma kompleksnih kao što su mleko i sirevi.

Tomaž Levak kaže, da je glavna vrednost za kopmanije koje se priključe sistemu OriginTrail u boljoj diferenciaciji na veoma konkuretnom tržištu. Proizvođači mogu kupcima preko mobilne aplikacije OriginTrail pokazati provereno poreklo svojih proizvoda i time dižu poverenje u svoje proizvode i brend.

Iza aplikacije stoji srpsko-slovenački tim prijatelja, koji se poznaju već 10 godina i zajedno rade uz podršku ljubljanskog univerzitetskog inkubatora i inkubatora Gnezdo u Beogradu.

Branimir Rakić je ujedno i predavač na WEB katedri SAE Instituta, gde ima prilike da u radu sa studentima prenosi svoje znanje i motivaciju na druge mlade ljude koji žele da krenu sličnim putem. U video snimku koji sledi, Branimir deli svoja iskustva, ideje i buduće planove .

strana 1 od 68 idi na stranu