Branimir Rakić o nagrađenoj OriginTrail aplikaciji

Mladi i uspešni Branimir Rakić, Tomaž Levak i Žiga Drev osvojili su glavnu nagradu na nedavno održanom Belgrade Venture Forumu 2014. Oni su predstavili svoj startup OriginTrail - sistem sledljivosti za mlečne i mesne proizvode.

Podeli

Sa sistemom OriginTrail prati se put hrane od farme do viljuške, od najjednostavnijih proizvoda, pa do veoma kompleksnih kao što su mleko i sirevi.

Tomaž Levak kaže, da je glavna vrednost za kopmanije koje se priključe sistemu OriginTrail u boljoj diferenciaciji na veoma konkuretnom tržištu. Proizvođači mogu kupcima preko mobilne aplikacije OriginTrail pokazati provereno poreklo svojih proizvoda i time dižu poverenje u svoje proizvode i brend.

Iza aplikacije stoji srpsko-slovenački tim prijatelja, koji se poznaju već 10 godina i zajedno rade uz podršku ljubljanskog univerzitetskog inkubatora i inkubatora Gnezdo u Beogradu.

Branimir Rakić je ujedno i predavač na WEB katedri SAE Instituta, gde ima prilike da u radu sa studentima prenosi svoje znanje i motivaciju na druge mlade ljude koji žele da krenu sličnim putem. U video snimku koji sledi, Branimir deli svoja iskustva, ideje i buduće planove .

Vesti

Wi-Fi vam je spor? Otkrijte ko ga sve koristi

Većina Wi-Fi rutera ima uključenu zaštitu u početnim postavkama. Ako pogledate listu mreža dostupnih u vašoj blizini, verovatno je većina zaključana. Ipak, poneki ruteri emituju otvorenu, nezaštićenu Wi-Fi mrežu, sa kojom može da se poveže bilo ko i koristi je bez unosa lozinke.

Vesti ponedeljak 21.05. 08:20 Komentara: 23
strana 1 od 1767 idi na stranu