Android 5.0 donosi RAW i bolji kvalitet fotografija

Kamere na Android uređajima prešle su veliki put. I dok neke i dalje imaju određenih problema, neke su izuzetno dobre. Međutim, sve kamere osetiće dodatna poboljšanja dolaskom Androida 5.0 Lollipop.

TalkAndroid
Podeli

Među najvećim promenama nalazi se i podrška za RAW format.

Uvođenje RAW formata nudi potencijal za mnogo bolji kvalitet slike sa postojećim hardverom prostim instaliranjem predstojeće Android 5.0 nadogradnje.

Unapređeni kvalitet kamere moći če da osete svi, i profesionalni fotografi, kao i osobe koje fotografije koriste samo uz društvene mreže.

Profesionalci će moći da koriste kompleksan softver koji zna kako da radi sa RAW slikama, dok će svi ostali moći da se oslone na aplikacije koje će za njih odraditi većinu posla.

Ovo se sve tiče softverske strane Androida 5.0, tako da će svaki uređaj na kome se nađe ova verzija operativnog sistema odmah u svom radu pokazati unapređenja.

Naravno, komponente samog uređaja i dalje će biti važne, ali je lepo videti da je i Google rešio da malo pomogne korisnicima.

Vesti

Xiaomi postaje 3. svetski proizvođač sa područja Azije

Prema najnovijim podacima IDC-a, stavljaju mladu firmu na treće mesto iza već poznatih lidera, Samsung-a i Apple-a, i time daleko zasenila globalne konkurente kao što su Lenovo i LG. Uspon kompanije Xiaomi je bio brz i izuzetan, zbog činjenice da i dalje posluju pre svega na domaćem tržištu Kine.

Vesti četvrtak 30.10. 19:10 Komentara: 26
strana 1 od 63 idi na stranu