Xiaomi postaje 3. svetski proizvođač sa područja Azije

Prema najnovijim podacima IDC-a, stavljaju mladu firmu na treće mesto iza već poznatih lidera, Samsung-a i Apple-a, i time daleko zasenila globalne konkurente kao što su Lenovo i LG. Uspon kompanije Xiaomi je bio brz i izuzetan, zbog činjenice da i dalje posluju pre svega na domaćem tržištu Kine.

Podeli

Kompanija Xiaomi je nedavno proširila svoj domet na susedne zemlje u jugoistocnoj Aziji , kao što su Indija i Singapur, ali dokaz njihovog porasta predstavlja neverovatna potražnja za smartfonovima u Kini.

Izveštaj iz Strategy Analytics-a se slaze sa zaključkom IDC-a, dok naglasavaju da Samsung trenutno ima najveći gubitak marketinškog tržišta.

Obe informacione kompanije izjavljuju da Samsung zauzima 10 % ukupnog tržišta, što znači da od vodeće trećine globalnog tržišta smartfonova od pre godinu dana, je spao na četvrtinu do danas. Samsung je odmah osetio uticaj ovog usporavanja njegovog tržišta, i izjavio je kako je u ovom tromesečju imao mnogo manji prihod posle dugo vremena.

Apple je stabilan kao i uvek, sa rastućim isporukama svog iPhone uređaja pored izlaska svoje nove 6 serije , dok se LG, Lenovo i Huawei takmiče među većim kompanijama za četvrto i peto mesto na tržištu.

Što se tiče Xiaomi kompanije, ona ostaje pri svom low-cost pristupu i nastaviće svoje međunarodno širenje, iako je njihov VP Hugo Bara izjavio Wall Street Journal-u da se SAD ne uklapa u njihov plan proširenja kompanije na tržištu.

Izvor: www.benchmark.rs

strana 1 od 63 idi na stranu