iFixit: Šta se nalazi unutar Appleovog novog 5K iMaca?

Apple samo što je predstavio novi 27-inčni iMac sa Retina 5K displejom, a ljudi koji stoje iza iFixita su već rastavili jedan kako bi videli šta se sve krije unutar kućišta.

Tehnopolis

Izvor: Endgadget

Nedelja, 19.10.2014.

14:45

Default images

Iako se svet tek navikava na 4K rezoluciju, Apple je odlučio da ode i korak dalje i predstavi 5K displej sa 5.120 x 2.880 rezolucijom – 14.7 miliona piksela za ceo ekran (218 piksela po inču).

iFixit je unutar novog iMaca pronašao ekran koji pravi LG Display i postavku jako sličnu onoj viđenoj na prethodnim iMacovima, uključujući lako dostupne RAM slotove za za nadogradnju memorije.

Sve u svemu, postavka je skoro identična onoj na prošlogodišnjem 27-inčnom iMacu, uz doatak novog displej kontrolera i nešto šireg data kabla unapređenog za sve te piksele na ekranu.

Popravka stvari može biti pomalo nezgodna s obzirom na dizajn, a sve detalje možete videti u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: