OS X Yosemite je sada dostupan za preuzimanje

Appleov najnoviji operativni sistem, OS X Yosemite dostupan je svim korisnicima putem Mac app Storea.

Mashable
Podeli

Ovaj OS najavljen je na WWDC-u 2014. godine, i dolazi sa novim izgledom i boljom integracijom sa iOS-om 8.

Skoro miliom Mac korisnika trenutno radi na ovom operativnom sistemu – Apple je u junu predstavio Yosemite korisnicima u okviru javne najave. U prošlosti, beta verzije operativnih sistema bile su ograničene samo na developere.

Ovim potezom, Apple je došao do mišljenja samih korisnika u vezi sa novim opcijama i funkcijama, ali i njihovih želja i očekivanja u vezi sa novom generacijom operativnog sistema.

Zajedno sa novim izgledom, najveća stvar u vezi sa novim OS-om jeste njegova integracija sa iOS-om 8 i 8.1.

Korisnici mogu da šalju i primaju pozive sa Maca na kom se nalazi Yosemite, dele dokumenta putem AirDropa i dele zadatke uz pomoć nove funkcije pod imenom Handoff.

Kada iOS 8.1 i zvanično bude dostupan korisnicima, Yosemite će dobiti mogućnost slanja SMS i MMS poruka putem Messages aplikacije.

Novi operativni sistem radiće na svakom iMacu od sredine 2007.godine pa sve do danas, MacBook uređajima predstavljenim krajem jeseni 2008. godine, MacBook pro uređajima predstavljenim krajem 2008. godine, MacBook Air uređajima predstavljenim od početka 2009. godine i Mac Pro uređajima koji su se pojavili početkom 2008. godine, kao i svim kasnijim modelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu