HTC predstavio Desire Eye i RE akcionu kameru

Kompanija HTC održala je večeras svoj Double Exposure događaj u Njujorku, a na scenu je odmah stupio direktor ove kompanije Piter Čou da bi nakon uvodnog obraćanja pozvao Jonaha Bekera, potpredsednika industrijskog dizajna u HTC-u.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2014.

10:42

Default images

HTC Desire Eye će se odlikovati 5.2-inčnim IPS LCD ekranom rezolucije 1920 x 1080 piksela što daje gustinu od 424 ppi, kao i Android 4.4.2 Kitkat operativni sistemom uz Sense 6 korisnički interfejs.

Što se tiče ostalih specifikacija, tu su quad-core 2,3 GHz Snapdragon 801 procesor uz Adreno 330 GPU i 2 GB RAM memorije, 16 GB interne memorije uz slot za microSD kartice (od čega vam je dostupno 8,9 GB), kao i baterija od 2400mAh.

Takođe treba istaći da su tu i BoomSound zvučnici, kao i trio mikrofona sa zaštitom od buke uz HTC Sense Voice tehnologiju. HTC Desire EYE ima IPX7 sertifikat što znači da možete da ga držite metar pod vodom 30 minuta.

Kao što smo već napomenuli, ovaj telefon kao jaku prodajnu tačku ima dve kamere od 13 megapiksela (i sa prednje i sa zadnje strane), i obe imaju LED blic.

Kamere nisu potpuno identične, jer prednja dolazi sa širim objektivom ali manjom blendom. Obe kamere su HDR sposobne i mogu da snimaju video fajlove u 1080p rezoluciji. Desire EYE dolazi sa brojnim softverskim funkcijama posebno orijentisanim ka kameri, a to su Face Tracking, Screen Share, Split Capture, Face Fusion, Live Makeup, Auto Selfie, Voice Selfie, Photo Booth i Crop Me In here.
Kompanija HTC predstavlila je i izuzetno zanimljivu i pomalo ekscentričnu akcionu kameru, pod nazivom HTC RE.

Cilj kompanije je da ovom kamerom, neobičnog oblika, potpuno osveži način na koji snimamo i fotografišemo. Ono što prvo upada u oči kada je HTC RE u pitanju, jeste izgled. Kamera je dizajnirana da bi se držala, te u dlanu leži kao dobro dizajnirani instrument, kako tvrde u kompaniji HTC. Kamera nema "ON" taster, a umesto toga je ugrađen senzor za stisak, pa HTC RE ulazi u mod za kreiranje fotografija čim se uzme u ruke.

Naravno, svakom uređaju je potreban taster, pa tako i HTC RE ima jedan - to je veliki, kružni taster kome se može pristupiti palcem. Brz pritisak na njega kreira fotografiju, dok duži pritisak počinje snimanje videa.

Kada su dimenzije u pitanju, HTC RE ima svega 96,7 x 26,5 mm i težak je 65,5 grama. Vodootporan je sa IP57 sertifikacijom i pod vodom može da izdrži do 30 minuta.

Za fotografije i video je zadužen 16MP 1/2.3" CMOS senzor, sa f/2.8 sočivom. Tu je mogućnost snimanja 1080p videa od 30 frejmova u sekundi. HTC je ubacio i jednostavne slow-motion i time-lapse opcije snimanja. HTC RE skladišti fotografije i video fajlove na microSD karticu (uz uređaj je uključena i kartica od 8GB), što znači da je moguće imati do 128GB skladišnog prostora.

Uređaj napaja 820mAh baterija koja se može puniti, a navodi se da je dovoljna za kreiranje do 1200 16MP fotografija, odnosno sat i 40 minuta 1080p videa. Zvuk obezbeđuje HD mikrofon, a tu je i mali zvučnik. Od konekcionih opcija, HTC RE ima Bluetooth 4.0, Wi-Fi, microUSB port i 1/4-inčni tripod za fotografe.

Kada su aplikacije u pitanju, RE je kompatibilan sa Android 4.3 ili novijim operativnim sistemima, odnosno iOS 7 ili novijim verzijama. Isto važi i za RE aplikaciju, koju je HTC dizajnirao za sinhronizaciju fotografija, videa, time-lapse snimanja sa kamere na smartfon ili tablet, preko Wi-Fi. Aplikacija radi i uz HTC Zoe.

RE kameru je moguće kontrolisati i putem tableta i smartfona, korišćenjem daljinske kontrole i viewfindera. Tu su i streamovanje na YouTube u realnom vremenu, partnerstvo sa društvenim mrežama Instagram i Tencent. HTC RE kamera će na tržište Amerike stići krajem oktobra, dok na ostala tržišta stiže kasnije. Cena nije poznata u ovom trenutku.

Izvor: Benchmark.rs/PhoneArena

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: