Galaxy S5, HTC One M8, iPhone 6 – ko je brži?

Iako su benčmark testovi već pokazail da iPhone 6 ima sirovu snagu koja je ispred konkurencije, video koji je postavio PhoneBuff pokazuje kako te prednosti izgledaju u stvarnom životu.

9to5mac
Podeli

PhoneBuff je na sva tri telefona sproveo „test iz pravog sveta“ pokrećući na njima identične aplikacije.

Usled razlika koje postoje između iOS-a i Androida, testeri su koristili aplikacije koje su približno jednake.

Na samom kraju, iPhoneu je trebao 1 minut i 55 sekundi da multitaskuje između 30 testiranih aplikacija, dok je M8 bio 10 sekundi sporiji. Galaxy S5 je ispoljio značajan lag, i bio mu je potreban ceo minut više u poređenju sa iPhoneom – 2 minuta i 58 sekundi.

U testu su lansirane razne aplikacije i igre, a onda su one ponovno otvorene kako bi se utvrdilo koliko je neki telefon efikasan u multitaskingu.

Ovde se pokazao 1GB RAM-a iPhonea, pošto je morao da ponovo učitava pristojan broj aplikacija, ali su performanse Appleovog SoC-a bile ključne u dobijanju testa jer je telefon jednostavno mogao brzo da učitava aplikacije.

Naravno, test ni na koji način ne može biti posmatran sa naučne tačke, ali nam nudi približan uvid u ponašanje telefona pri svakodnevnom korišćenju, a korišćenje drugačijih aplikacija bi sasvim sigurno rezultovalo drugačijim rezultatima.

Najveći deo usporavanja kod Samsunga rezultat je TouchWiza – kompanijine verzije Androida, a uz malo modifikovanja od strane korisnika, ostvareni rezultati bi bili sigurno bolji.

Vesti

Xiaomi postaje 3. svetski proizvođač sa područja Azije

Prema najnovijim podacima IDC-a, stavljaju mladu firmu na treće mesto iza već poznatih lidera, Samsung-a i Apple-a, i time daleko zasenila globalne konkurente kao što su Lenovo i LG. Uspon kompanije Xiaomi je bio brz i izuzetan, zbog činjenice da i dalje posluju pre svega na domaćem tržištu Kine.

Vesti četvrtak 30.10. 19:10 Komentara: 26
strana 1 od 63 idi na stranu