Kineske vlasti dozvolile Appleu prodaju iPhonea 6

Američka kompanija Apple završila je proceduru sertifikacije i uskoro će početi prodaju novih uređaja iPhone 6 i iPhone 6 Plus na teritoriji kontinentalne Kine, saopštilo je ministarstvo industrije i informatizacije te zemlje.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.09.2014.

17:50

Default images

Kompanija je na adresu ministarstva poslala obaveštenje i zvanično uverila kineske vlasti da neće koristiti informacije o klijentima bez njihovog znanja, preneo je Itar tas.

Štaviše, tvrdi Apple, najnovija verzija operativnog sistema za mobilne uređaje iOS 8 ima usavršeni sistem bezbednosti, koji omogućava da se bolje zaštite informacije i lični podaci klijenata od curenja ili krađe.

U prva tri dana prodaje, Apple je prodao 10 miliona novih uređaja. O tome kada će početi da ih prodaju na teritoriji kontinentalne Kine, kompanija još nije saopštila.

U Kini postoji 700 miliona korisnika smartfona. Za Apple je to jedno od prioritetnih tržišta. Očekuje se da će u Kini interesovanje za nove proizvode biti veoma visoko. Pravi fanovi su spremni, ne čekajući redovnu prodaju, da za novi iPhone daju basnoslovne sume.

Trenutno na crnom tržištu njegova vrednost u najjednostavnijoj konfiguraciji iznosi 1.172 dolara, dvostruko skuplje nego u SAD. U Hongkongu, gde je prodaja počela 19. septembra, novi iPhone košta 720 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: