Wikipedia predstavila novo lice iOS aplikacije

Wikipedia, internet enciklopedija otvorenog pristupa, uvela je ove sedmice novitete u svoju iOS aplikaciju.

Podeli

"Sa ovim promenama, naš glavni fokus postaje brzina", rekao je menadžer Wikipedije Den Geri za prtal TechCrunch. “Rezultat je munjevito iskustvo koje dozvoljava čitaocima Wikipedije da pristupe sadržaju brže nego ranije. Naša zvanična aplikacija trenutno je najbrži način za pristu Wikipediji.”

Osim brzine, primetno je i isticanje sadržaja, dok su navigacija, pretraga i dodaci za razmenjivanje tekstova na društvenim mrežama potisnuti na manje vidljiva mesta.

Veliki novitet je prvi put uvedena mogućnost izmene članaka direktno sa smartfona, čak i kada korisnik nije ulogovan, izmenjen je i dizajn zbog većeg konfora u čitanju, a fondacija Wikimedia je saopštila da je ubrzala navigaciju u aplikaciji.

Vesti

OnePlus odustaje od sistema pozivnica za One

Ne može se reći da je OnePlus One imao prilično glatko lansiranje – od nezgodnog sistema pozivnica pa do pojedinih problema sa uređajem, dok korisnici koji čekaju svoj red na takozvanog „ubicu premijum telefona“ polako postaju nervozni.

Vesti nedelja 31.08. 18:22 Komentara: 47

Angry Birds gubi prvog čoveka

Mikael Hed, izvršni direktor kompanije Rovio, koja stoji iza planetarno popularne igre Angry Birds povući će se sa svoje pozicije krajem godine, saopštili su 29. avgusta predstavnici kompanije.

Vesti subota 30.08. 21:22 Komentara: 7
strana 1 od 57 idi na stranu