Apple iWatch - Swiss Made?

Apple je navodno angažovao direktora prodaje proizvođača luksuznih satova Tag Heuer u nadi da će svoj pametni sat moći da reklamira pod čuvenim „Swiss made“ sloganom.

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Subota, 05.07.2014.

21:01

Default images

Žan-Klod Biver, izvršni direktor kompanije LVMH u čijem vlasništvu se Tag Heuer nalazi, kao i drugi proizvođači satova kao što su Hublot i Zenith, izjavio je za CNBC da je njegov prvi direktor prodaje napustio svoju poziciju kako bi se pridružio Appleu i pomogao pri lansiranju iWatcha.

CNCB izveštava da je ovo veliki napredak za Apple koji do sada nije uspeo da se dočepa zaposlenih u poznatim švajcarskim kompanijama koje prave satove kako bi kompaniji pomogle sa iWatchom čije predstavljanje se očekuje u oktobru.

„Swiss made“ natpis na iWatchu dozvolio bi Appleu da naglasi percipiranu vrednost ovog pametnig sata.

„Naravno da prilaze ljudima koj rade za švajcarske proizvođače satova, ali oni nemaju interes da sarađuju sa Appleom – ukoilko proizvodite luksuzne satove i sarađujete sa kompanijom iz Kupertina imate razvodnjavanje tržišta“, tvrdi analitičar Mario Orteli.

„Oni ne žele da razblaže vrednost svog imena“.

Kako će imanje prodavca iz Švajcarske u timu omogućiti Appleu da koristi „Swiss made“ na uređaju koji je osmišljen u Kaliforniji i sastavljen u Kini, tek ostaje da se vidi.

Foto: Image courtesy of Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: