Kako da sačuvate vašu porodičnu arhivu

Predavanje i vebinar sa temom "Kako da digitalizujete i sačuvate vašu porodičnu arhivu" održaće se u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković", 29. aprila 2014. godine sa početkom u 19.30 časova.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 29.04.2014.

15:01

Default images

Tom prilikom publika će moći da sazna nešto više o jednostavnim i ekonomičnim načinima za očuvanje ličnih i porodičnih biblioteka i različitih arhiva fotografija, razglednica i pisama.

Bibliotekari Milena Kostić i Vesna Vuksan održaće kratko uvodno predavanje (15 minuta) o osnovnim pojmovima u procesu digitalizacije, demonstrirati sam proces i preporučiti onlajn programe za čuvanje i razmenu digitalizovanih materijala.

Nakon toga sledi direktan prenos vebinara "Kako da digitalizujete i sačuvate vašu porodičnu arhivu u organizaciji Američkog udruženja bibliotekara (55 minuta).

Događaj je namenjen kako bibliotekarima manjih biblioteka, kustosima malih muzejskih i arhivskih kolekcija, tako i svima onima koji kod kuće imaju porodična dokumenta, slike i druge vredne materijale koje bi želeli da dugotrajno sačuvaju u digitalnom obliku.

Jezik predavanja je srpski, a vebinara engleski. Ulaz je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: