TRO LLC - potpuno novi smer hakerskih aktivnosti

Haker Endrju Auernhajmer, koji je dospeo u javnost nakon što je 2010. objavio podatke o hiljadama iPad korisnika kako bi ukazao na manu servera kompanije AT&T, sada planira novu, znatno veću akciju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 29.04.2014.

13:52

Default images

Kako je u nedavnom televizijskom intervjuu otkrio, Auernhajmer radi na novoj platformi, koja će se simbolično zvati “TRO LLC” i koja će na do sada nezabeležen način pogoditi brojne kompanije.

“Ideja je da se naš kapital generiše na osnovu znanja ljudi iz kompjuterskog podzemlja i internet zajednice ”, naveo je Auernhajmer.

Strategija “napada” je usmerena na otkrivanje sigurnosnih i ostalih propusta u sistemu kompanija. Te informacije bile bi prvo ponuđene samim kompanijama, a ukoliko one budu odbijale saradnju, informacije će biti puštane u javnost čime će se na posredan način obarati cene akcija kompanije.

Kapital dobijen od kompanija koje budu sarađivale koristiće se za finansiranje brojnih projekata koji se bave bezbednošću podataka. Ipak, prema njegovim rečima, on neće “hakovati” kompanije, već će samo pratiti ono što rade ostali hakeri, poput ruske grupe Russian Business Network.

Endrju Auernhajmer je pušten na slobodu u martu ove godine, nakon 13 meseci provedenih u zatvoru. Auernhajmer i Danijel Spitler optuženi su za ilegalan pristup i krađu podataka. Oni su juna 2010. godine, koristeći kod pod nazivom iPad 3G Account Slurper, došli do email adresa oko 120 hiljada korisnika iPada, između ostalog i gradonačelnika Njujorka, Majka Blumberga, iz baze američkog operatera.

Izvor: Business Insider

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli:

Info

Život

Zdravlje

Kultura

eSports

English

Tehnopolis

Automobili

BBC