Apple mape rade u Srbiji na iOS uređajima

Od četvrtka uveče 3. aprila Srbija je predstavljena na Apple mapama, na nivou ulica i objekata. Koriste se TomTom mape, čije detalje mogu da vide svi korisnici Apple uređaja sa novim iOS-om.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 04.04.2014.

09:06

Default images

Kao što je poznatio, u ranijim verzijama iOS-a Apple je koristio Google-ove mape u kojima je Srbija bila prilično detaljno predstavljena. Sada je sve to vraćeno u normalne okvire i korisnici iPhone-a, iPod Toucha i iPada sada imaju još jednu od bitnih osnovnih funkcija svog uređaja.
Kada je saradnja kompanije iz Kupertina sa Google-om prekinuta, mape su povučene i Srbija se uglavnom videla kao zelena mrlja na kojoj se jedino videla crta koja je predstavljala autoput E70.
Za aktiviranje mapa još nema zvaničnih informacija iz Apple-a i za sada su dostupne standardne mape, satelitski prikaz i upustva tokom navigacije. "Turn-by-Turn" navigacija i "Traffic" još nisu aktivirani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: