WhatsAppitis – doktori kažu da je stvaran

Prestižni medicinski žurnal „Lanset“ objavio je da je „WhatsAppitis“ prava bolest nakon što je tridesertčetvorogodišnjoj ženi dijagnostifikovan „bilateralan bol u zglobovima izazvan preteranom upotrebom aplikacije za slanje poruka“, piše britanski Independent.

Tehnopolis

Izvor: Independent

Ponedeljak, 31.03.2014.

20:45

Default images

Dijagnozu je postavio lekar iz Španije koji je izjavio da je pacijentkinja (koja je, ironično, doktor) provela šest sati odgovarajući na poruke porodice dok je bila na poslu.

„Ona je sve vreme držala svoj telefon koji je težak 130 grama. Tokom tih šest sati pravila je konstantne pokrete svojim palčevima kako bi pisala poruke“, napisao je u žurnalu „Lanset“ španski doktor Ines M Fernandez-Guerrero.

Lečenje ovog problema uključivalo je antiupalne lekove bez steroida i zabranu korišćenja mobilnog telefona za slanje poruka.

Iako se ova dijagnoza može više činiti kao zanimljivost nego kao pokazatelj budućih problema čovečanstva, doktori ipak upozoravaju da kao i sve ostalo u životu, treba biti umeren i sakorišćenjem smartfona.

Španski lekar je je ovom dijagnozom možda ipak naišao i na određeni obrazac kada su ljudi i tehnologija u pitanju upoređujuću WhatsAppitis sa takozvanim Nintendinitisom, stanju koje je su doktori prvi put opisali 1990. godine kao odgovor na sve veću popularnost GameBoya.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: