HTC "priznao" da je nameštao benčmark testove

Čini se kao da je HTC zaista namerno „poboljšavao“ rezultate nove generacije modela One na benčmark testovima.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Ponedeljak, 31.03.2014.

18:30

Default images

Pozivajući se na „mod visokih performansi“, kompanija je priznala da jeste poboljšavala rezultate na benčmark testovima.

Poput nekih drugih kompanija, HTC-ovi inženjeri su „optimizovali“ softver i njegov rad u pojedinim scenarijima.

„Benčmark testovi za cilj imaju utvrđivanje maksimalnih performansi procesora i grafike, a slično motorima u trkačkim automobilima, naši inženjeri su optimizovali softver tako da telefon u pojedinim situacijama ispoljava najbolje moguće performanse“, stoji u saopštenju kompanije sajtu Cnet.

Ovo znači da je telefon dizajniran tako da je u stanju da prepozna benčmark aplikacije i u tim slučajevima daje maksimalne performanse tako što gasi određene procese.

HTC sa druge strane ovo ne vidi kao varanje.

„Za sve one kojima je potrebna brzina, obezbedili smo prost način da se ta snaga oslobodi uključujući i pojedine modove u podešavanjima za developere koji mogu ručno biti aktivirani ili deaktivirani. Novi HTC One je optimizovan kako bi ponudio najbolji balans performansi i trajanja baterije, ali isto tako verujemo da žele da imaju izbor pošto postoje trenuci kada su im performanse važnije od trajanja baterije“, nastavlja se u saopštenju kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: