"Između Googlea i Samsunga ne postoje nikakve tenzije"

Sundar Pičaj obratio se novinarima na ovogodišnjem Mobilnom kongresu u Barseloni u vezi sa odnosom između Googlea i Samsunga, a osvrnuo se i na predstojeće uređaje.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Petak, 28.02.2014.

18:50

Default images

Sundar je izjavio da je veza između Samsunga i Googlea prilično dosadna u poređenju sa onim kakvom je mediji prikazuju. Kompanije nastavljaju da sarađuju na brojnim projektima i ne postoji nikakva tenzija između Googlea i Samsunga.

On je takođe izjavio da će Galaxy S6 podržavati Android i da nema nikakvih razloga za brigu kada je Googleov mobilni OS u pitnaju. Međutim, isto tako je rekao da mu je žao što pametni sat Galaxy Gear ne radi na Androidu već na Tizenu.

Kada je spomenut Nexus 6, Sundar nije potvrdio niti opovrgnuo njegovo postojanje, ali je isto tako dodao da mediji neće biti u prilici da ga vide sve do druge polovine 2014. godine. Ovo i nije toliko iznenađujuće s obzirom na to da je svaki Nexus smartfon od modela S bio predstavljen tokom četvrtog kvartala svake godine.

Novinari su čak stigli da spomenu i model Nokia X, a Sundar je prokomentarisao da je Nokijin prvi smartfon na Androidu samo dokaz koji ide u prilog otvorenost ovog mobilnog operativnog sistema, ali je isto tako izjavio da ne može da shvati kako trenutno izgleda Microsoftova mobilna strategija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: