LG otkrio nove proizvode i poslovne ciljeve u Barseloni

Kompanija LG Electronics je predstavila nove modele svojih mobilnih uređaja na Kongresu mobilne telefonije (MWC) u Barseloni, kao i svoje planove za 2014. godinu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 28.02.2014.

14:19

Default images

Među novitetima ove kompanije, na sajmu u Barseloni su se našla i dva nova smart telefona sa G oznakom, LG G mini i LG G Pro 2, zatim treća generacija L serije telefona, kao i druga, brojna korisnička rešenja, poput Knock Code opcije za zaključavanje i otključavanje telefona.

„Postalo nam je veoma bitno ne samo da naši mobilni telefoni pružaju korisnicima najviši nivo performansa, već da i ostali naši proizvodi budu dosledni toj ideji”, rekao je dr Jong-seok Park, predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

„Ne smemo da izgubimo iz vida činjenicu da skoro četvrtina ljudi na svetu koristi smart telefone. Upravo zbog toga će naša linija proizvoda za 2014. godinu biti obogaćena uređajima sa jedinstvenim korisničkim iskustvom koje će se dopasti širokom spektru korisnika”.

Kako su skorašnji podaci istraživanja pokazali da korisnici otključavaju svoje smart telefone više od 100 puta dnevno, kompanija LG je na novim modelima uvela Knock Code opciju, koja se razvila iz nekadašnje KnockON funkcije.

Ova opcija omogućava korisnicima da otključaju i zaključaju svoje smart telefone jednostavnim postupkom, kuckanjem personalizovanog oblika ili šeme preko ekrana telefona. Knock Code nudi veću sigurnost jer se šema unosi na ugašen ekran koristeći od dva do osam poteza, dozvoljavajući tako više od 80.000 mogućih kombinacija. Šta više, Knock Code šifra se može uneti na bilo kom delu ekrana, tako da se potrebna kombinacija može uneti i jednom rukom.
LG G Pro 2 smart telefon je naslednik G Pro modela, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade za najbolji smart telefon na MWC sajmu. Uz ojačani Full HD IPS ekran dijagonale 5,9 inča i najnoviji Android 4.4 KitKat operativni sistem, LG G Pro 2 se može pohvaliti i činjenicom da je prvi LG smart telefon koji nudi poboljšanu kameru sa 13mp, koja koristi tehnologiju optičkog stabilizatora Plus (OIS+).

Korisnici će posebno ceniti napredne funkcije za uređivanje fotografija i video sadržaja, koje su takođe dostupne na ovom modelu.

LG G2 mini smart telefon kreiran je kao manja verzija veoma uspešnog G2 modela, sa ciljem da zadovolji zahteve korisnika za praktičnim telefonom, ali i sa premijum opcijama.

IPS ekran dijagonale 4,7 inča i baterija jačine 2,440mAh u paketu sa snažnim Quad-Core procesorom i Android 4.4 KitKat operativnim sistemom, omogućavaju superiorno iskustvo prilikom multitaskinga, kao i niz multimedijalnih funkcija. Takođe, tu su i opcije poput Knock Code i Guest mode režima.

S obzirom na izvanredan uspeh koji su postigli njihovi prethodnici, očekuje se da će modeli iz nove treće L serije smart telefona nastaviti istim stopama, zahvaljujući unapređenem hardveru, novom dizajnu i novim funkcijama. Modeli L40, L70 i L90 smart telefoni prate „porodično nasleđe“ stilskog dizajna, dodajući mu delikatnu doradu, metalik boje i tanke ramove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: