"Zaslepljeni Appleom": Oni žele samo iPhone

U svetu postoji veliki broj onih koji vole uređaje s logom “jabuke”, a nedavno istraživanje sprovedeno nad više od dve hiljade vlasnika iPhonea u Velikoj Britaniji pokazalo je da su korisnici toliko “zaslepljeni Appleom” da više uopšte ne razmišljaju o korištenju konkurentskih uređaja.

Dnevnik.hr
Podeli

Istraživanje koje je sprovela kompanija SIMOnlyContracts, pokazalo je da veliki deo korisnika Appleovih uređaja ima poverenje u njihov kvalitet, dok je osnivač SIMOnlyContracts Rošan Bolah ovakvo ponašanje ljubitelja Applea nazvao “slepom lojalnošću”.

On je ukazao na neverovatan podatak da među korisnicima Appleovih telefona koji su učestvovali u ovom istraživanju, gotovo 80 odsto njih “ne može zamisliti korištenje nekog drugog telefona osim iPhonea”.

Konkurencija je tokom godina predstavljala telefone s mnogo većim dijagonalama ekrana, snažnijim procesorima i kamerama s više megapiksela, dok je Apple od predstavljanja iPhonea samo jednom povećao dijagonalu ekrana (s 3,5 inča na 4 inča). Ipak, ljubitelji ovog brenda i dalje su ostali verni “jabuci”.

Tako je ovo istraživanje pokazalo i da je više od polovine dosadašnjih vlasnika Appleovih telefona i ranije posedovalo iPhone, a zanimljivo je da je najveći broj novih vlasnika ovih uređaja pre posedovao BlackBerry (17 odsto), odnosno Nokiju (14 odsto).

Iako danas tržištem u potpunosti dominira Samsung, Appleov iPhone i dalje je najprodavaniji telefon na svetu pa je ova kompanija u poslednja tri meseca prošle godine prodala više od 50 miliona iPhonea.

Vesti

Apple pravi ekrane u "tajnom postrojenju" u SAD?

Poznato je da kompanija Apple trenutno ulaže milione u razvoj MicroLED panela, kako bi u svoje uređaje mogao da ugrađuje svetlije, brže i bojama "zasićenije" ekrane, koji su ujedno energetski efikasniji od postojećih, a izgleda da već postoji "tajno postrojenje" koje se time bavi.

Vesti ponedeljak 19.03. 14:52 Komentara: 0

"Androidi su bezbedni onoliko koliko i iPhone"

Kada je reč o bezbednosnim problemima pametnih telefona, bezbednosni analitičari skoro uvek bi govorili o Googleovom Androidu, iako Appleov mobilni operativni sistem nije nedodirljiv. Ipak, većina propusta i napada zabeležena je upravo na telefonima koje pokreće Android.

Vesti ponedeljak 19.03. 08:20 Komentara: 2
strana 1 od 1738 idi na stranu