"Zaslepljeni Appleom": Oni žele samo iPhone

U svetu postoji veliki broj onih koji vole uređaje s logom “jabuke”, a nedavno istraživanje sprovedeno nad više od dve hiljade vlasnika iPhonea u Velikoj Britaniji pokazalo je da su korisnici toliko “zaslepljeni Appleom” da više uopšte ne razmišljaju o korištenju konkurentskih uređaja.

Dnevnik.hr
Podeli

Istraživanje koje je sprovela kompanija SIMOnlyContracts, pokazalo je da veliki deo korisnika Appleovih uređaja ima poverenje u njihov kvalitet, dok je osnivač SIMOnlyContracts Rošan Bolah ovakvo ponašanje ljubitelja Applea nazvao “slepom lojalnošću”.

On je ukazao na neverovatan podatak da među korisnicima Appleovih telefona koji su učestvovali u ovom istraživanju, gotovo 80 odsto njih “ne može zamisliti korištenje nekog drugog telefona osim iPhonea”.

Konkurencija je tokom godina predstavljala telefone s mnogo većim dijagonalama ekrana, snažnijim procesorima i kamerama s više megapiksela, dok je Apple od predstavljanja iPhonea samo jednom povećao dijagonalu ekrana (s 3,5 inča na 4 inča). Ipak, ljubitelji ovog brenda i dalje su ostali verni “jabuci”.

Tako je ovo istraživanje pokazalo i da je više od polovine dosadašnjih vlasnika Appleovih telefona i ranije posedovalo iPhone, a zanimljivo je da je najveći broj novih vlasnika ovih uređaja pre posedovao BlackBerry (17 odsto), odnosno Nokiju (14 odsto).

Iako danas tržištem u potpunosti dominira Samsung, Appleov iPhone i dalje je najprodavaniji telefon na svetu pa je ova kompanija u poslednja tri meseca prošle godine prodala više od 50 miliona iPhonea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu